Badiánové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: nevpes

Chutné a voňavé pečivo :)

80
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zistíme, čo všetko máme na prípravu. Mne sa podarilo zohnať len štipku vanilkového cukru a celý badián, ktorý som jemne nastrúhal.
  2. Vypracujeme cesto z múky, masla, žĺtku, vanilkového cukru, 20 g cukru a štipkou soli. Pridal som aj štipku badiánu. Ručne vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme odstáť 2-3 hodiny.
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do hrúbky cca 4 mm. Vykrojíme koláče a poukladáme ich na plech na papier.
  4. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme zvyšok cukru a badián.
  5. Cukrárenské vrecko naplníme hmotou a koláče ozdobíme. V rúre pečieme 14-15 minút pri 180 stupňoch.