Badiánové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: nevpes
Chutné a voňavé pečivo :)
80 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zistíme, čo všetko máme na prípravu. Mne sa podarilo zohnať len štipku vanilkového cukru a celý badián, ktorý som jemne nastrúhal.
- Vypracujeme cesto z múky, masla, žĺtku, vanilkového cukru, 20 g cukru a štipkou soli. Pridal som aj štipku badiánu. Ručne vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme odstáť 2-3 hodiny.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do hrúbky cca 4 mm. Vykrojíme koláče a poukladáme ich na plech na papier.
- Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme zvyšok cukru a badián.
- Cukrárenské vrecko naplníme hmotou a koláče ozdobíme. V rúre pečieme 14-15 minút pri 180 stupňoch.