Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK fotorecept

nonna - fotkanonna, 14. novembra 2016 11:54
Ďalšie recepty »
Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept)Foto: nonna

Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi, ktorú som použila 100%nú, podporila aj žinčica a vylepšili, zjemnili parenice. Vzhľadom na použité suroviny jedlo má originálnu skladbu probiotických baktérií, ktoré sa v iných kyslomliečnych potravinách nevyskytujú, chrániacich tráviaci trakt.

3
porcie
14 min
príprava
21 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g
250 ml
cca 25 g
cca 25 g
2 ks (na vývar)
1 ks (na zahustenie)
6,50 dl
30 g
1 ks
2 strúčiky veľké
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme a umyjeme zemiaky, ošúpeme cibuľu a cesnak.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľké zemiaky nakrájame na menšie kúsky, menší nastrúhame, cibuľu pokrájame na menšie kúsky, cesnak na plátky.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky uvaríme v 0,70 l mierne osolenej vody asi 8 minút. Scedíme, vývar použijeme na demikát.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozohrejeme maslo a osmahneme na ňom len minútku cesnak a potom cibuľu asi 2 minúty, aby zostala pružnejšia, nie zmäknutá.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V žinčici rozmiešame ostrúhaný zemiak.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opražené cibuľoviny zelejeme zemiakovým vývarom, trochu osolíme, pridáme kôpor.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Žinčicu postupne vmiešame do vývaru a varíme 8 minút.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K žinčicovej polievke postupne pridávame bryndzu a dobre nahladko rozhabarkujeme. Povaríme ešte 1-2 minúty.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec pridáme parenice natrhané, nakrájané na kúsky asi 1cm dlhé.

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Želám krásne a zdravé bačovsko-ovčiarske pochutnaníčko!

    Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist