Foto: archaa
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Základné cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
5 PL |
|
350 g |
|
1 ks |
|
Maková plnka: | |
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Na posypanie bábovky: | |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme žltky s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, mlieko, rum a nakoniec múku s práškom do pečiva. (Ak máte cesto ešte tuhé, kľudne pridajte mlieko podľa potreby)
-
2
Potom do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov
-
3
Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme pol cesta na bábovku a na to vychladnutú makovú plnku, ktorú sme pripravili takto: Zohriali sme mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. V miske sme zmiešali mak s pudingovým práškom, rumom a hrozienkami. Priliali sme horúce mlieko, dobre premiešali a nechali vychladnúť. (Ak máte plnku ešte stále tuhú, prilejte trocha mlieka)
-
4
Na plnku zasa nalejeme bábovkové cesto, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40-60 minút. (Prosím, sledujte to, aby sa vám nepripálila alebo aby nebola ešte nedopečená. Všetko závisí od vašej rúry)
-
5
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Je skvelá..
Budem sa tesit :)
Tak som babovku upiekla, musela som pouzit vacsiu formu, lebo surovin bolo dost vela, plnka to dost nadlozila, plnka mi stiekla na dno, takze babovka troska praskla pri vyberani, ale chuti to nic neubralo, konzumenti si pochvalovali, fotky som urobila hned na zaciatku, lebo babovka mizla rychlostou blesku, odporucam kazdemu vyskusat tento recept, ktory povysuje babovku na uzasnu delikatesu :)))))))))
Bábovka vyzerá úžasne, mám veľkú radosť z toho, že sa nakoniec vydarila a mala úspech aj u konzumentov!!! Moja forma je asi o trošičku hlbšia...Ono je to vždy najprv o "prekuknutí" toho ktorého receptu, pretože každá gazdinka to má vo svojej kuchyni zaužívané inak...či už ide o formu, rúru, či používanie surovín...potom to už na druhýkrát ide vždy lepšie, keď už vieme, kde čoho ubrať a čoho pridať...a o tom predsa varenie aj je ...prajem všetko dobré a ešte raz ďakujem!!!
Ja dakujem za vynikajuci recept, tesim sa na dalsie :)))))))))