Bábovka s makovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: archaa

10-12
porcií
20 minút
príprava
40-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme žltky s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, mlieko, rum a nakoniec múku s práškom do pečiva. (Ak máte cesto ešte tuhé, kľudne pridajte mlieko podľa potreby)
  2. Potom do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov
  3. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme pol cesta na bábovku a na to vychladnutú makovú plnku, ktorú sme pripravili takto: Zohriali sme mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. V miske sme zmiešali mak s pudingovým práškom, rumom a hrozienkami. Priliali sme horúce mlieko, dobre premiešali a nechali vychladnúť. (Ak máte plnku ešte stále tuhú, prilejte trocha mlieka)
  4. Na plnku zasa nalejeme bábovkové cesto, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40-60 minút. (Prosím, sledujte to, aby sa vám nepripálila alebo aby nebola ešte nedopečená. Všetko závisí od vašej rúry)
  5. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Je skvelá..