Foto: ywett
;-)
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Vyšlaháme celé vajcia s cukrom a vanielkovým cukrom.
-
3
Pridáme kyslú smotanu
-
4
A múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva
-
5
Bábovkovú formu (205 mm x 205 mm) si vymastíme a vysypeme múkou a časť vymiešaného cesta vylejeme do pripravenej formy.
-
6
Do zvyšku cesta primiešame kakao a vylejeme na bledé cesto do formy. V rúre vyhriatej na 180 °C bábovku pečieme asi 40 minút. Po upečení a vybratí formy ju položíme na mokrú utierku (potom nemáme problémy s oddelením formy od bábovky).
-
7
Dobrú chuť!
Ja pre istotu mám silikónovú formu, hoci som jej dlho nedôverovala.
Mám aj sklenenú, aj teflónovú, aj plechovú a dokonca aj hlinenú s glazúrou. Najviac sa mi ale osvedčila silikónová. Nie je až tak drahá a za tú istotu to stojí. Vyskúšajte.
alebo varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-babovka-fotorecept/194...
a ešte: varecha.pravda.sk/recepty/orechova-babovka-rychlovka/1711...
email: andrea@varecha.sk