Bábovka od babičky

klaudicka251 - fotkaklaudicka251, 24. septembra 2012

Skvelá,vláčna,lahodná dvojfarebná bábovka.Perfektná k nedeľnej káve.

20
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
5 ks
100 ml
100 ml
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. V jednej miske vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom a mliekom. Keď sú žĺtka dobre vymiešané pridáme múku ktorú zmiešame s PDP a pridáme aj olej. Všetko spolu vymiešame.

  2. 2

    Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Postupne pridávame do cesta. Všetko spolu premiešame a rozdelíme si cesto na dve polovice. Do jednej pridáme kakao. Zamiešame a lejeme do formy,ktorú si pred tým vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Pokiaľ je to forma silikónová netreba ju vysypať,stačí kvapkou oleja pretrieť,aby sa zdola bábovka nepripiekla.

  3. 3

    Dám piecť na 150-180°C cca 45 min. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo ak ostane suché,bábovka je upečená.

Diskusia k receptu

elisticka
juj aka je krasna !! musim upiect konecne uz sme davno nemali :-))
violetacamorova
Podobnú sme piekli v nedele aj my sestra priniesla recept zo školského varenia a bola najlepšia, tie ostatné experimenty mi nechutili. Tiež som dávno nejedla.
elisticka
uz som vyskusala !! len neviem ci sa mi podari pridat obrazok:-)

dogagador
Robim ju s hladkou mukou a vodou namiesto mlieka a musim povedat,ze je to naozaj najlepsia ,babovecka na svete
klaudicka251
@cica Ďakujem a teda aj Vám všetkým :) Robili sme doma veľakrát bábovky na rôzne spôsoby,ale táto bola podľa mňa najlepšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia