Foto: avanka
V našej rodine milujeme buchty plnené lekvárom, najlepšie domácim slivkovým. Po smrti našej babičky som obnovila tradíciu ja, ale dlho sme nemohli nájsť ten Zobraziť celý popisV našej rodine milujeme buchty plnené lekvárom, najlepšie domácim slivkovým. Po smrti našej babičky som obnovila tradíciu ja, ale dlho sme nemohli nájsť ten správny recept, až raz pri predaji babičkinho domčeka som pri upratovaní našla jej zošítok s receptami.....tieto buchty su mäkkučké a nadýchané aj 3 deň po upečení
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bežným spôsobom zarobíme cesto.
- 2
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme náplňou (makovou, tvarohovou,lekvárovou).
- 3
Hotové buchty namáčame v rozohriatom oleji a dávame do pekáča. Necháme ešte asi 20minut vykysnúť.
- 4
Pečieme v trúbe asi na 150 stupňoch tak 50 minut do zlatova. hneď po vybratí z trúby ešte horúce buchty potrieme mliekom, aby zmekli. Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom. Z tejto dávky urobíme zhruba 30 buchiet.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zaniesla som zopar babke a dedkovi. babka mi hned vravela ze su lepsie ako jej a ona je pritom vychyrena kucharka a kazdy sa tesi na jej kysnute kolace. odteraz peciem buchty len takto! dakujem