Babičkine orechové halušky s vanilkovým krémom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Krém: Našľaháme žĺtky s celými vajcami, pridáme cukor a múku. Prilejeme mlieko, pridáme štipku vanilky a nad parou zahustíme. Keď je krém hotový, nalejeme ho do porcelánovej misy, miešame, kým nevychladne. Potom ku krému ešte primiešame 1,5 dl šľahačky.
  2. Halušky: žĺtky pomiešame so smotanou, múkou a pomaly ešte pridáme vyšľahané bielky. Do mlieka pridáme cukor a vanilku, nahrejeme a uvaríme v ňom halušky. Dbajme, aby halušky nestratili formu. Hotové halušky precedíme, necháme odkvapkať a nasypeme ich do sklenenej misy.
  3. Nasleduje ukladanie vrstiev – jedna vrstva halušiek, potom dáme mleté orechy pomiešané s cukrom a na to broskyňový lekvár, potom zase halušky a tak ďalej. Navrstvíme ich do tvaru kužeľa a polejeme vychladeným vanilkovým či čokoládovým krémom. Necháme odstáť 1 hodinu.