Foto: ancicka
Tento je tiež z babičkinej kk a je jednoduchý a fajný.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
V miske si zhnetiem potrebné suroviny na cesto
-
2
a na jemne pomúčenej doske cesto vypracujem do hladka. Cesto odložím aspoň na 1/2 hodinku do chladu. Potom rozkrojím na väčšiu a menšiu časť
-
3
Väčšiu časť vyvaľkám do kruhu, vyložím pomastenu formu tak, aby cesto prečnievalo cez jej okraje.
-
4
Ja som použila sterilizované jablká, preto som dno posýpala trochou strúhanky, aby cesto nebolo vlhké. Jablká rozotriem na celé dno
-
5
a zakryjem ho druhou častou cesta. Vrchnú časť orežem a
-
6
spodnú pekne zatočim do kruhu. Vrch cesta popichám vidličkou, aby cez cesto mohla unikať para z jablk. Zo zbytku cesta urobím ozdobu. Jemne potriem olejom a upečiem.
Ulozene do kk a jasnych * * * * * ti posielam z nl.