Babičkin jablkový koláč fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 8. júna 2015
Babičkin jablkový koláč (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento je tiež z babičkinej kk a je jednoduchý a fajný.

8
porcií
25 minút
príprava
35-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

400 g
200 g
2 ks
troška
2 bal.
1 ČL
Plnka:
5-6 ks
1 bal.
troška
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V miske si zhnetiem potrebné suroviny na cesto

    Babičkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a na jemne pomúčenej doske cesto vypracujem do hladka. Cesto odložím aspoň na 1/2 hodinku do chladu. Potom rozkrojím na väčšiu a menšiu časť

    Babičkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Väčšiu časť vyvaľkám do kruhu, vyložím pomastenu formu tak, aby cesto prečnievalo cez jej okraje.

    Babičkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som použila sterilizované jablká, preto som dno posýpala trochou strúhanky, aby cesto nebolo vlhké. Jablká rozotriem na celé dno

    Babičkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zakryjem ho druhou častou cesta. Vrchnú časť orežem a

    Babičkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    spodnú pekne zatočim do kruhu. Vrch cesta popichám vidličkou, aby cez cesto mohla unikať para z jablk. Zo zbytku cesta urobím ozdobu. Jemne potriem olejom a upečiem.

    Babičkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rulik
zdalo sa mi, že musím na veľmi tenko vaľkať, ale to bude asi tým, že som to dal do formy na pečenie pizze, jablká mi dosť pustili šťavu tak som trochu scedil, uvidíme, čo z toho bude, zatiaľ sa pečie, keby to tak vyšlo... v nedeľu má vnúčik meniny, upiekol by som mu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia