Foto: tiginko
Jemná, osviežujúca pochúťka. Niečo pre tých, čo sa neboja tukov
Postup
-
1
Dužinu z avokáda v mixéri rozmixujeme s citrónovou šťavou a tvarohom do hladka.
- 2
Vyšľaháme si šľahačku s cukrom - ja som použila tzv. Xukor, je to prírodné náhradné sladidlo (brezový cukor, xylit) vo forme jemných kryštálikov, ktoré dostať v biopredajniach. Ak ho tiež použijete, dajte pozor na množstvo, má trochu vyššiu sladivosť, preto stačí cca 80%. Ja som ho dala 1/2 hrnčeka 250ml.
- 3
Všetko zmiešame spolu, nalejeme do misky a vložíme do mrazničky. Po 45 minútach vyberieme a prešľaháme. Operáciu zopakujeme každých 30-40 min, ešte aspoň 4 krát a necháme zmrznúť. Pred servírovaním, najlepšie na druhý deň, ju vyberieme, necháme trošku povoliť a v horúcej vode zohriatou zmrzlinovou naberačkou naberáme do misiek alebo pohárov. Priznám sa, ja som z nej dosť odjedala už počas prešľahávania ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu