Avokádová zmrzlina

tiginko - fotkatiginko, 27. apríla 2014
Avokádová zmrzlina
Foto: tiginko

Jemná, osviežujúca pochúťka. Niečo pre tých, čo sa neboja tukov

Suroviny

2 ks
1 a 1/2 hrnčeka (250ml)
180 g alebo tvaroh jemný
3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Dužinu z avokáda v mixéri rozmixujeme s citrónovou šťavou a tvarohom do hladka.

  2. 2

    Vyšľaháme si šľahačku s cukrom - ja som použila tzv. Xukor, je to prírodné náhradné sladidlo (brezový cukor, xylit) vo forme jemných kryštálikov, ktoré dostať v biopredajniach. Ak ho tiež použijete, dajte pozor na množstvo, má trochu vyššiu sladivosť, preto stačí cca 80%. Ja som ho dala 1/2 hrnčeka 250ml.

  3. 3

    Všetko zmiešame spolu, nalejeme do misky a vložíme do mrazničky. Po 45 minútach vyberieme a prešľaháme. Operáciu zopakujeme každých 30-40 min, ešte aspoň 4 krát a necháme zmrznúť. Pred servírovaním, najlepšie na druhý deň, ju vyberieme, necháme trošku povoliť a v horúcej vode zohriatou zmrzlinovou naberačkou naberáme do misiek alebo pohárov. Priznám sa, ja som z nej dosť odjedala už počas prešľahávania ;-)

Diskusia k receptu

eviana
@tiginko , ako keby si ma včera počula keď som vravela, že by nebolo zlé skúsiť niečo INÉ z avokáda spraviť... nádhera, skvelé suroviny... ukladám a veľmi rada vyskúšam. Ďakujem za super zmrzlinový recept :)
afataga
vyzera skoro ako zmrzlina :-), okostovala by som, tukov sa nebojim, len neviem, kolko tam je antioxidantov :-)
izabella929
no toto som veru ešte neskúšala, ale určite chutí skvele...) milujem zmrzky aj nanuky, lebo ich mám zakázané...zjedla by som aj za vagón, asi preto sa mi žiadajú...
olinecka
Priznavam,že naozaj zaujimava zmrzlinka ja mam rada hrianky na ktore si namažem zrele avokado ,ale zmrzlinka?Určite vyskušam a pitom sa pochvalim len to sladidlo no ja najviac použivam sacharinove.Vyborne.
jozka2
tak takuto zmrzlinu by som mala pripravit,neobsahuje muku a tej sa ja bojim.
jozka2
nemas nahodou prehlad aky ma xilit glikemicky index?
havino
ukladám, lebo môj cukrovkár, ako @izabelka , čo nemôže len to vypytuje sopliak jeden a kto to ma počúvať, nič nerobím len zmrzliny celú zimu mu miešam a kedže ich má so svojím cukrom a vraj také môže, tak na litre ( obrazne ich konzumuje), no som zvedavá čo povie, ale ved Ty vieš čo je dobrééé, vdaka
izabella929
@havino...ja nemám cukrovku, ale problémy s hrdlom a prieduškami...teda nesmiem studené, ale v zmrzku a nanuky by som jedla ako celodenné menu...)
jujoska
neviem si tu chut predstavit, ale ked hovoris, ze je dobra, tak stoji urcite za vyskusanie. @izabella929 ako sa hovori - odopieraneho najvacsi kus :D
paploska
fíha, zaujímavé tiginko, no neviem si celkom dobre predstaviť tie ingrediencie spolu v zmrzke :-))
tiginko
avokádo má pomerne neutrálnu chuť, preto je jednoduché z neho využívať ho na slano aj na sladko. V zmrzline je v podstate cítiť len jeho krémovosť, jej chuť je smotanovo-citrónová. Vďaka všetkým :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia