Avokádová zmrzlina

Autor receptu: tiginko

Jemná, osviežujúca pochúťka. Niečo pre tých, čo sa neboja tukov

Suroviny

Postup

  1. Dužinu z avokáda v mixéri rozmixujeme s citrónovou šťavou a tvarohom do hladka.
  2. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom - ja som použila tzv. Xukor, je to prírodné náhradné sladidlo (brezový cukor, xylit) vo forme jemných kryštálikov, ktoré dostať v biopredajniach. Ak ho tiež použijete, dajte pozor na množstvo, má trochu vyššiu sladivosť, preto stačí cca 80%. Ja som ho dala 1/2 hrnčeka 250ml.
  3. Všetko zmiešame spolu, nalejeme do misky a vložíme do mrazničky. Po 45 minútach vyberieme a prešľaháme. Operáciu zopakujeme každých 30-40 min, ešte aspoň 4 krát a necháme zmrznúť. Pred servírovaním, najlepšie na druhý deň, ju vyberieme, necháme trošku povoliť a v horúcej vode zohriatou zmrzlinovou naberačkou naberáme do misiek alebo pohárov. Priznám sa, ja som z nej dosť odjedala už počas prešľahávania ;-)