Avokádová polievka

mia2404 - fotkamia2404, 29. apríla 2013
Avokádová polievka
Foto: mia2404

Suroviny

2 ks
1 ks (kocka)
1 PL
2-3 strúčiky
250 ml
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Pripravíme kurací vývar, ktorý necháme vychladnúť.

  2. 2

    Avokádo očistíme a pokrájame na kocky. Časť avokáda dáme spolu s polovicou vývaru, 125 ml smotany a nahrubo nasekaným cesnakom do mixéra. Rozmixujeme na jemný krém.

  3. 3

    Do základu pridáme zvyšok avokáda, kuracieho vývaru, smotany, citrónovú šťavu . Opätovne rozmixujeme dohladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme pár kvapiek tabaska. Servírujeme vychladené. Polievku na tanieroch dozdobíme nasekanou pažítkou alebo kukuričnými čipsami.

Diskusia k receptu

jamarlen
môže byť super, aj s tými chrumkami... určite aj sýte, lebo je tam dosť tuku....možno by som vyskúšal znížiť množstvo smotany a povariť s bielym vínom, pre chuť ...
radšej mám domáci vývar, ale ako rýchlovka... môže byť
možno aj ako omáčka na namáčanie špargle...

ešte trochu pouvažujem :))) a zajtra varím, chystal som aj tak morčací vývar...
radulienka
Fantastická polievočka, hlavne v teplých dňoch krásne ochladí, vďaka za pripomenutie, také môžem kedykoľvek...
mia2404
@jamarlen : máš pravdu je tu plavková sezona a mala by som menej tuku :-), tak nabudúce porozmýšlam xixi a to druhé vínko - moc pri varení nepoužívam :-)
jamarlen
tak vyskúšané, horúce, aj studené....redšie, aj krémové....oveľa jemnejšie, ako podobný druh s kokosovým mliekom, ale podobne pálivé. aj s tou špargľou ako dip chutné, citrón dokúzlil... vďaka. ia 24O4
jamarlen
tak vyskúšané, horúce, aj studené....redšie, aj krémové....oveľa jemnejšie, ako podobný druh s kokosovým mliekom, ale podobne pálivé. aj s tou špargľou ako dip chutné, citrón dokúzlil... vďaka. @mia 24O4
jamarlen
@mia , v menu dńa pripomenuli tútú jemnú dobrotu, pomohli nám s výberom vianočnej polievky… okúzlila nás už predtým a určite zachutí aj našim bezlepkáčovým príbuzným… tak aj tebe šťastné a veselé a veľa zdravých jedál v mnohých ďaľších rokoch:)
mia2404
@jamarlen : Jéééj tak to som fakt prekvapená že moja polievka ta tak okúzlila že budete to mať ako vianočnú :-), dúfam že aj príbuzným bude chutiť ,,,,podobne aj celej Vašej rodinke šťastné a veselé vianoce :-)
marianne
čakám až úplne zmäknú,majú na mále,bude čo najskôr..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia