Argentínska pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Nemám ani šajn,či to v Argentíne vôbec varia,(že by tam dávali našu zemiakovú kašu:-)?našla som recept v časopise, varila ho pani Nora Beňačkova, tak ju nazvala, ale je to výborne...ak by niekomu prekážal názov,nemám problém ho zmeniť....varil môj muž,ja som len dala recept..

6
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pomeliame hovadzie masko.
  2. Pridame vsetky suroviny okrem zemiakovej kase:-) a vypracujeme cesto,ktore nechame na noc odlezat v chladnicke.(nie je podmienkou,ale odporuca sa)
  3. Pripravime si zemiakove pyre,ktore ja robim takto:-):zemiaky ocistime,uvarime v osolenej vode,priadame 1PL masla,1dl mlieka,a riadne vymiesame.
  4. Do vymastenej jenskej misy vlozime maso...
  5. Na masko rozotrieme zemiakove pyre a upecieme v predhriatej rure pri teplote 180 stupnov asi 40-50 minut.Desat minut pred dopecenim pokrievky z misy odstranime a dopecieme.Mozeme posypat parmezanom,kto by chcel... uz sme nedali,chuti to malo uz dost:-)
  6. upecene