Arašidový dezert

Arašidový fudge

Autor receptu: jewishfood

Arašidy sú častou témou u „low carberov“. Niektorí ich uznávajú, iní odsudzujú. Ja s arašidmi problém v rámci môjho low carb životného štýlu nemám.* Arašidové maslo kupujem v bio kvalite a bez prísad, samozrejme bez cukru.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme na miernom ohni spolu so xylitolom. Pridáme ešte štipku soli. Do rozpusteného masla pridáme teraz arašidové maslo a miešame. Keď je rozpustené, odstavíme z ohňa a pridáme trošku vanilkovej esencie.
  2. Štvorcovú formu vystelieme papierom na pečenie. Hmotu vylejeme do formy a potrasieme, aby sa povrch vyrovnal. Uložíme do mrazničky na hodinu až dve. Potom vyberieme a nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Skladujeme vždy v chladničke.