Aranžmán s čokoládovou penou

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. februára 2015
Aranžmán s čokoládovou penou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

100 g alebo horká
2 ks
250 ml
 štipka
35 g
 na zriedenie čokolády




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a zriedime ju troškou amareta. Medzitým zo žĺtkov, z cukru a zo štipky soli vyšľaháme penu.

  2. 2

    Vyšľahané žĺtky vmiešame do vlažnej čokolády a nadľahčíme vyšľahanou šľahačkou. Mousse podávame nastriekané ozdobnou trubičkou v pohároch, na tanieri či v mištičkách.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia