Foto: dankat
Mám rada toto jedlo, lebo je vhodné tak pre vegetariánov, ako i pre mäsožravcov - ako sa kto rozhodne. Najčastejšie ho pripravujem na jar Zobraziť celý popisMám rada toto jedlo, lebo je vhodné tak pre vegetariánov, ako i pre mäsožravcov - ako sa kto rozhodne. Najčastejšie ho pripravujem na jar a v lete, keď je dostatok zeleniny, ale niekedy i počas roka, keď chcem pripraviť "ľahšie" jedlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup – spolu zmiešame múku, vriacu vodu a soľ (doporučujem najskôr varechou – voda musí byť vriaca, takže v rukách to málokto umiesi) dokopy. Miesime cca 5 – 10 minút. Rozdelíme na dieliky (10 – 15 ks, záleží to od veľkosti panvice). Každý diel vyvaľkáme na placku a opekáme na suchej teflónovej panvici z oboch strán.
-
2
Kto chce, môže si spraviť mäso, prípadne tento bod preskočí a naplní len zeleninou. Osobne dávam aj mäso. Nakrájam si ho na menšie kocky a na cibuľke dusím do mäkka. Keď je mäso polomäkké, pridám grilovacie korenie a ďalej dusím. Soľ sa už nepridáva, grilovacie korenie obsahuje aj soľ.
- 3
Kým sa mäso udusí, pripravím si zeleninku zo záhrady: kapustu nakrájam na tenké pásiky, taktiež papriku i cibuľu. Rajčiny i uhorku na krúžky.
- 4
Záver - na pripravený arabský chlieb naukladáme čerstvú zeleninu, mäso a postriekame kečupom. A je uvarené - dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu