Foto: hjarta
Recept je zo svédskej kuchyne. Pre svédsku kuchyňu sú typické matjesy, ovocne - jablková paj, jablkové koláče, škoricové, palacinky s jahodami. Zapečené zemiaky so Zobraziť celý popisRecept je zo svédskej kuchyne. Pre svédsku kuchyňu sú typické matjesy, ovocne - jablková paj, jablkové koláče, škoricové, palacinky s jahodami. Zapečené zemiaky so smotanou a ančovičkami. Marinovaný losos, malé mäsové knedličky z mletého mäsa, karfiol. Tradične vo štvrtok varia hrachovú polievku s opečenou cibuľou a timiánom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Priprava- Formu si vymazeme a vysypeme struhankou. Ruru zohrejeme na 180 C. Jablka si ocistime a pokrajame na platky. Jablka naukladame do formy a zalejeme ich nasledujucou zmesou.
- 2
zmes- zamiesame cukor s rozpustenym maslom a olejom, do toho zaslahame vajcia. Muku, sol, troska muskatoveho orieska a dve zarovnane cajove lyzicky skorice (nie škoricový cukor). Pecieme zhruba 45 minut.
- 3
Kolac funguje tak isto fajn na plech, staci suroviny vynasobit dvoma, na vacsi plech viac a vysledok bude v rure o malicko vyssi nez na fotke. Tak smelo do toho. Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
-no baví ma ako z Belgicka opravujú SLOVENČINU do Švédska...
pripomína mi to jeden vtip-príde žena akože do neba a klepe na nebeskú bránu, ap. Peter zavolá- čo je? a tá žena: nehovorí sa ČO je, ale KTO je.. Peter na to- no pekné- zase ďaľšia učiteľka ide do neba...
prajem pekný deň všetkým...