Anjelský dych

acar - bez fotkyacar, 19. mája 2014
Anjelský dych
Foto: acar

Naša druhá najobľúbenejšia torta ;-)

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

10 ks
1 kg
3 ks
1,5 PL
2 PL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Penové pláty: Bielky s cukrom vymiešať nad parou na veľmi hustú penu. Vymiešanú penu vytláčať cez cukrárenské vrecko na papier na pečenie, na ktorom je nakreslený tvar torty. Sušiť v rozohriatej rúre 1 hodinu pri 100 stupnoch.

  2. 2

    Kávová plnka: Šľahačkovú smotanu so stužovačom šľahačky vymiešať do husta. Pred koncom miešania pridať instantnú kávu a domiešať.

  3. 3

    Orechová plnka: Šľahačkovú smotanu so stužovačom šľahačky vymiešať do husta. Pred koncom miešania pridať mleté orechy a domiešať.

  4. 4

    Kakaová plnka: Šľahačkovú smotanu so stužovačom šľahačky vymiešať do husta. Pred koncom miešania pridať kakao a domiešať.

  5. 5

    Na spodný plát rozotrieť kávovú plnku, položiť druhý plát, nan rozotrieť orechovú plnku, položiť tretí plát, nan rozotrieť kakaovú plnku...ozdobiť podľa seba :-)

    Anjelský dych - obrázok 5

Diskusia k receptu

pusta
len z bielkov je iste ľahučká, podľa plniek veľmi chutná, krásne nazdobená, krásna práca.
kukulienka71
Snehové torty milujem, hlavne ten kakaový varený krém, ale toto je oveľa jemnejšia, šľahačková plnka.Hmmm, musí byť úžasná! Ked toto je vaša druhá najobľúbenejšia, aká môže byť tá prvá? :-)
kukulienka71
ešte podotýkam, pri tejto torte sa využije pekné množstvo bielkov, čo sa mi nazbieralo v mrazničke :-)
elysa
krásna torta, určite chutná, my máme takéto radi....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia