Ananásovo-jahodová nepečená torta Hawai dream
Foto: kucharecka1994
Úžasná a osviežujúca chuť, ktorá ohromí aj tie najmlsnejšie jazýčky. Je svieži, žiadne ťažké krémy, po ktorých sa Vám ani nechce vstať zo stoličky. Zobraziť celý popisÚžasná a osviežujúca chuť, ktorá ohromí aj tie najmlsnejšie jazýčky. Je svieži, žiadne ťažké krémy, po ktorých sa Vám ani nechce vstať zo stoličky. No tento dezert Vás zo stoličky vystrelí bleskovou rýchlosťou po ďalší kúsok :) Je to môj recept no určite ho pozná každá druhá gazdinka :) Táto torta je vhodná na každú príležitosť. :) Ochutnajte a nechajte sa unášať v chuťovom nebíčku. :) FOTO: Z nášho rodinného nedeľného posedenia pri kávičke :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Malinový sirup si zmiešame s rumom a následne máčame do zmesi piškóty a ukladáme do tortovej formy.
- 2
Vymiešame si šľahačku a vmiešame do nej kyslú smotanu podľa chuti. Následne prisypeme vanilkový cukor a podľa chuti aj práškový. Zmes by mala byť osviežujúca nie príliš sladká. Zmesou natrieme piškóty.
- 3
Otvoríme si ananásový a jahodový kompót a šťavu z ananásu si zlejeme do misky a primiešame trošku rumu. Na "šľahačku" si striedavo ukladáme ananás a pozdĺž porezané jahody. Nemusíme ukladať príliš na husto aby nám vyšlo ovocie aj na druhú vrstvu. :) Ovocie si posypeme polovičkou kokosu.
- 4
Na ovocie ukladáme piškóty namočené v ananásovej šťave s rumom.
- 5
Na piškótky nasleduje ďalšia tenšia vrstva šľahačky so smotanou.
- 6
Na šľahačku ukladáme druhú vrstvu ovocia a nasledovne na ovocie natrieme poslednú vrstvu šľahačky, ktorú nakoniec posypeme kokosom. Dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodinky stuhnúť. Po stuhnutí servírujeme a každú porciu ozdobíme šľahačkou, jahodou a lístkom mäty. Alebo podľa fantázie. :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu