Ananásová trasená torta

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.
  2. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút. (Elektrická rúra: 190 oC predhriata, teplovzdušná rúra: 170 0C nepredhriata, plynová rúra: stupeň 2 – 3 nepredhriata).
  3. Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta–fi x.
  4. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.
  5. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty.
  6. Pred podávaním necháme tortu na 1 – 2 hodiny stuhnúť v chladničke.