Ananásová torta

evanaaa - fotkaevanaaa, 13. decembra 2010 10:56
Ďalšie recepty »

Túto ananásovú tortu som robila minulý rok a nabrala som odvahy dať ju sem, aj keď nemám možnosť dávať fotky. Je pre diabetikov.

18 min. min
na 220st. °C

Suroviny

Piškótové cesto:
6 ks
150 g
150 g
1 sáčok, papier na pečenie
Krém:
4 dcl
20 g
100 g
60 g
1 ks
300 g, čerstvý alebo kompót
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov a sladidla si ušľaháme sneh do ktorého zľahka zamiešame žĺtky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vareškou zamiešame do snehu. Cesto vylejeme do formy s priemerom asi 20cm a na 220 st. pečieme približne 18-20 minút, treba odskúšať paličkou.

  2. 2

    Na krém zmiešame mlieko puding a sladidlo a uvaríme hustú hmotu. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo približnej hodnoty a vymiešame na penu, do ktorej zapracujeme na kúsky pokrájaný ananás, z ktorého si odložíme časť na ozdobenie. Po vychladnutí korpus prerežeme na dve časti a naplníme krémom, ktorým obalíme aj vrch a boky. Zdobíme zvyšným ananásom, prípadne môžme aj hoblinkami z dia čokolády. Opravujem- maslo približnej teploty ako je puding.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist