Túto ananásovú tortu som robila minulý rok a nabrala som odvahy dať ju sem, aj keď nemám možnosť dávať fotky. Je pre diabetikov.
na 220st. °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
6 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 sáčok, papier na pečenie |
|
Krém: | |
4 dcl |
|
20 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
300 g, čerstvý alebo kompót |
|
Postup
-
1
Z bielkov a sladidla si ušľaháme sneh do ktorého zľahka zamiešame žĺtky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vareškou zamiešame do snehu. Cesto vylejeme do formy s priemerom asi 20cm a na 220 st. pečieme približne 18-20 minút, treba odskúšať paličkou.
- 2
Na krém zmiešame mlieko puding a sladidlo a uvaríme hustú hmotu. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo približnej hodnoty a vymiešame na penu, do ktorej zapracujeme na kúsky pokrájaný ananás, z ktorého si odložíme časť na ozdobenie. Po vychladnutí korpus prerežeme na dve časti a naplníme krémom, ktorým obalíme aj vrch a boky. Zdobíme zvyšným ananásom, prípadne môžme aj hoblinkami z dia čokolády. Opravujem- maslo približnej teploty ako je puding.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
link sa tu asi nedá vytvoriť jedine vložiť tento odkaz do prehliadača
vlado.webnode.cz/fotogalerie/...
vopred dakujem