Ananásová torta
Autor receptu: evanaaa
Túto ananásovú tortu som robila minulý rok a nabrala som odvahy dať ju sem, aj keď
nemám možnosť dávať fotky. Je pre diabetikov.
18 min. minút na 220st. °C |
Postup
- Z bielkov a sladidla si ušľaháme sneh do ktorého zľahka zamiešame žĺtky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vareškou zamiešame do snehu. Cesto vylejeme do formy s priemerom asi 20cm a na 220 st. pečieme približne 18-20 minút, treba odskúšať paličkou.
- Na krém zmiešame mlieko puding a sladidlo a uvaríme hustú hmotu. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo približnej hodnoty a vymiešame na penu, do ktorej zapracujeme na kúsky pokrájaný ananás, z ktorého si odložíme časť na ozdobenie. Po vychladnutí korpus prerežeme na dve časti a naplníme krémom, ktorým obalíme aj vrch a boky. Zdobíme zvyšným ananásom, prípadne môžme aj hoblinkami z dia čokolády.
Opravujem- maslo približnej teploty ako je puding.