Ananásová torta
Foto: droetker
Komerčný recept.
Suroviny
Na cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
1 balíček |
|
150 g |
|
1/2 balíčka |
|
1 PL |
|
Na náplň: | |
250 ml |
|
250 g (hmotnosť po odkvapkaní) |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
Na polevu: | |
1 balíček |
|
2 PL |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku premiešame s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme. Zľahka ručne zapracujeme do peny a vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 190 °C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 15 minút
- 3
Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 4
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu dotuha. Ananás necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, namiesto vody použijeme šťavu z ananásového kompótu. Vmiešame šľahačku a nakrájaný ananás. Dôkladne zamiešame. Okraj tortovej formy očistíme a na vychladnutý korpus nalejeme náplň. Uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť.
- 5
Cukrárenské želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Tip: Povrch torty môžeme ozdobiť kolieskami ananásu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu