Amaretto pohár

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Maliny rozpučíme vidličkou a pridáme 1 PL amaretta. Vaječné žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny. Do peny pridáme mascarpone. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a potom ju opatrne zamiešame do zmesi. Do taniera dáme vodu, kávovú lyžičku cukru a zvyšok amaretta a namáčame v ňom piškóty.
  2. Na dno pohárov dáme zmes malín, ktoré sme na začiatku rozpučili, a vrstvu mascarpone zmesi. Na to položíme namočené piškóty a prikryjeme zvyškom zmesi. Ozdobovať môžeme buď čerstvými malinami, alebo čokoládovými hoblinami.
  3. NÁŠ TIP: Hotové kupované piškóty môžete nahradiť zvyškami, ktoré vám zostali z pečenia iných piškótových dobrôt. Pečenie piškótových plátov nie je zložité a vy si môžete byť istí surovinymi, ktoré ste do cesta pridávali.