Amaretky

Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 14. decembra 2009
Amaretky
Foto: Dr. Oetker
30 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
4 ks
 štipka
300 g
1 balíček
350 g
Na náplň:
150 g
100 g
2 KL
1 balíček




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (z uvedeného množstva asi 62 ks).

  2. 2

    Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry. Pečieme asi trinásť minút. Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny.

  3. 3

    Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme.Uchovávame v chlade.

Diskusia k receptu

stefani
Vyzerá to veľmi lákavo,len čo na to môj vysoký chlesterol.
strudla
Bóóže, chodia sem samí zdravotne vysoko uvedomelí kuchári! Veď ich nemusíš zjesť za celý plech a jeden - dva kúsky nemôžu uškodiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia