Amaretky

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (z uvedeného množstva asi 62 ks).
  2. Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry. Pečieme asi trinásť minút. Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny.
  3. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme.Uchovávame v chlade.