Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi
Autor receptu: babkamt
Na záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s
volským okom a zemiakmi, dnes som chcela robiť rybu. Potom ma napadlo, že
skúsim skombinovať zbytok omáčky s rybou. Rybu som opiekla len na masle. Myslím,
že to celkom k sebe pasuje. Veď aj do pečených pstruhov sa dáva kôpor. Čo so i tom
myslíte?
2 porcie |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Dnes bol u nás zbytkový deň. K obedu dostal muž zbytok držkovej polievky, ja slepačiu so slížikmi. Obe som mala v mrazničke. Kúpila som malé balenie Aljašskej tresky. Pre nás dvoch to stačí.
- Rybu som nasolila bylinkovou soľou, pokvapkala citrónovou šťavou.
- Opiekla som ju na masle.
- Pridám link na kôprovú omáčku, aby som sa nemusela o nej rozpisovať:
http://varecha.pravda.sk/recepty/koprova-omacka-fotorecept/28575-recept.html
Uvarila som pár zemiakov , zohriala kôprovú. Ryba bola hotová raz dva. Dnes som jedlo vybavila veľmi rýchlo. Ja som sa dnes pustila do upratovania kuchynskej linky:-)