Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi

Autor receptu: babkamt

Na záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s volským okom a zemiakmi, dnes som chcela robiť rybu. Potom ma napadlo, že skúsim skombinovať zbytok omáčky s rybou. Rybu som opiekla len na masle. Myslím, že to celkom k sebe pasuje. Veď aj do pečených pstruhov sa dáva kôpor. Čo so i tom myslíte?

2
porcie
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dnes bol u nás zbytkový deň. K obedu dostal muž zbytok držkovej polievky, ja slepačiu so slížikmi. Obe som mala v mrazničke. Kúpila som malé balenie Aljašskej tresky. Pre nás dvoch to stačí.
  2. Rybu som nasolila bylinkovou soľou, pokvapkala citrónovou šťavou.
  3. Opiekla som ju na masle.
  4. Pridám link na kôprovú omáčku, aby som sa nemusela o nej rozpisovať: http://varecha.pravda.sk/recepty/koprova-omacka-fotorecept/28575-recept.html Uvarila som pár zemiakov , zohriala kôprovú. Ryba bola hotová raz dva. Dnes som jedlo vybavila veľmi rýchlo. Ja som sa dnes pustila do upratovania kuchynskej linky:-)