Foto: egreska
Postup
-
1
Kokos pekne ozdobí vianočnú ovocnu misu ale na posedenie ho určite nezjeme,tu je navod, čo s ním...Kokosový orech otvoríme (video v komentároch) ,vyberieme dužinu a nastruhame .Môžete aj s tou hnedou šupkou ,ja som ju odstranila.
-
2
Z malého orecha som mala vyše 200 g.
-
3
Dáme do uzatvaratelnej krabičky a uložíme : v chladničke vydrží týžden a v mrazáku až šest mesiacov.Kto nema vela miesta ,môže dat do sačka.Môžete ho použit do pečenia alebo varenia.Je štavnatý a chutí lepšie ako sušený.
duzinu nozom a nechali vysusit.bolo to ovela aromatickejsie ako kupeny kokos ale aj tak sme ju ako deti pojedli.
na to su take skrabaky je ich vela druhov
www.gourmetsleuth.com/Articles/Unique-Cooking-Tools-641/cocon...
a tradicne to vyzera takto, inac obrat tu supu z neho je najtazsie