Foto: iva63
dovoľujem si tento chlieb nazvať "môj špaldový chlebík", pretože som si suroviny na jeho prípravu po veľmi dlhom čase, namiešala sama...trvalo mi naozaj dlho, Zobraziť celý popisdovoľujem si tento chlieb nazvať "môj špaldový chlebík", pretože som si suroviny na jeho prípravu po veľmi dlhom čase, namiešala sama...trvalo mi naozaj dlho, aby som mohla byť spokojná s jeho chuťou...rada sa s vami podelím...
Postup
-
1
zamiešame si úplne všetky suroviny ...ja pekárničku nemám, tak si miesim sama...kvások nerobím, mám to odskúšané...tento spôsob mi vyhovuje, je uplne jednoduchý, rýchly a veľa kráť odskúšaný-:)...takze zamiesime cesto, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto odpočívať...môžete použiť do cesta semiačka podľa vlastnej vôle, nič nepreženiete ak tam dáte aj slnečnicové, alebo tekvicové ...ja som to vyskúšala s úplne všetkými kombináciami...táto, ktorú teraz ponúkam mi chuti najlepšie...
-
2
keď je cesto dostatočne nakysnuté, tak ho dáme na dosku a pracujeme s ním ďalej...chlebík si vložíme do papierom vyloženej formy...( na mojom obrázku je špaldový chlebík ten z kraja, v strede je chlebik skombinovaný z troch typov múk a rozhlíčky sú z pšenično-ražnej múky...
-
3
takto vyzerá nakysnutý chlebík, ktorý som potrela so slanou vodou...
-
4
pečiem v rozohriatej rúre na 200 stupňoch 45 minút...medzi tým ho dvakrát potriem tou slanou vodou, aby bola kôrka fajnová chrumkavá... podotýkam, že mám svoju rúru na pečenie vyskúšanú, stačí mi tá trištvrte hodina a tiež chlebík je dosť malý...pečiem ho spolu s chlebom, ktorý je z pol kila múky a ten čas je tiez dostatočný...upečený vyberiem, položím na mriežku a nechám voľne, úplne vychladnúť...
-
5
takto vyzerá prekrojený...ja viem, že je nízky ale z takého množstva múky ani vyšší byť nemohol...
-
6
kôrka je tiež chrumkavá
-
7
ešte jeden pohľad na tanier -:)
-
8
-:)
zmením poradie surovín a dám do pekárne,stalo by sa niečo?Tak ho skúsim a dám ti vedieť...
Ale som veľmi rada, že si to teraz budem môcť sama namiešať podľa teba. Ďakujem:-)
Ak by si chcela hubky na kefír, môžem ti priniesť, 2 až 3 krát do týždňa som v NR.
neviem či sa mi podarí pridať obrazok,ale s pekárničky mi vyšiel výborne.