Špaldový chlebík fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 30. októbra 2012
 Špaldový chlebík (fotorecept)
Foto: iva63

dovoľujem si tento chlieb nazvať "môj špaldový chlebík", pretože som si suroviny na jeho prípravu po veľmi dlhom čase, namiešala sama...trvalo mi naozaj dlho, Zobraziť celý popisdovoľujem si tento chlieb nazvať "môj špaldový chlebík", pretože som si suroviny na jeho prípravu po veľmi dlhom čase, namiešala sama...trvalo mi naozaj dlho, aby som mohla byť spokojná s jeho chuťou...rada sa s vami podelím...

Suroviny

180 g
70 g
20 g
175 ml
1 KL
1/2 KL
2 KL
2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    zamiešame si úplne všetky suroviny ...ja pekárničku nemám, tak si miesim sama...kvások nerobím, mám to odskúšané...tento spôsob mi vyhovuje, je uplne jednoduchý, rýchly a veľa kráť odskúšaný-:)...takze zamiesime cesto, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto odpočívať...môžete použiť do cesta semiačka podľa vlastnej vôle, nič nepreženiete ak tam dáte aj slnečnicové, alebo tekvicové ...ja som to vyskúšala s úplne všetkými kombináciami...táto, ktorú teraz ponúkam mi chuti najlepšie...

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    keď je cesto dostatočne nakysnuté, tak ho dáme na dosku a pracujeme s ním ďalej...chlebík si vložíme do papierom vyloženej formy...( na mojom obrázku je špaldový chlebík ten z kraja, v strede je chlebik skombinovaný z troch typov múk a rozhlíčky sú z pšenično-ražnej múky...

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto vyzerá nakysnutý chlebík, ktorý som potrela so slanou vodou...

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pečiem v rozohriatej rúre na 200 stupňoch 45 minút...medzi tým ho dvakrát potriem tou slanou vodou, aby bola kôrka fajnová chrumkavá... podotýkam, že mám svoju rúru na pečenie vyskúšanú, stačí mi tá trištvrte hodina a tiež chlebík je dosť malý...pečiem ho spolu s chlebom, ktorý je z pol kila múky a ten čas je tiez dostatočný...upečený vyberiem, položím na mriežku a nechám voľne, úplne vychladnúť...

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto vyzerá prekrojený...ja viem, že je nízky ale z takého množstva múky ani vyšší byť nemohol...

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kôrka je tiež chrumkavá

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ešte jeden pohľad na tanier -:)

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    -:)

     Špaldový chlebík (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

nonna
Zdravím krajanku a oceňujem precíznu a dôkladnú prácu, vypracovanie a poctivo nafotený postup. Chlebík je zdravý, určite vynikajúci aj chuťovo aj konzistenčne. Ukladám do KK.
helca103
tvoj chlebík aj pečivo vyzerajú perfektne,hlavne tá chrumkavá kôrka na zaujala :-) Mám jednu otázku: čím sa dá nahradiť jačmenný slad? Medom?
ola111
Aj mne sa páči,musí byť chutný,tiež som zvedavá na ten slad,keď trochu
zmením poradie surovín a dám do pekárne,stalo by sa niečo?Tak ho skúsim a dám ti vedieť...
iva63
helca103 - ďakujem a kludne môzeš pridať med, nič nepokazíš...
iva63
ola111- budem rada, ked ho vyskúšaš a dáš vedieť...pekárničku použi a tiež si zmeň poradie ako ti to vyhovuje-:)...a ďakujem
mariaklara
Ten chlebík musí byť chutný, ja med používam bežne do všetkých kysnutých, @helca tým nič nepokazí. Recept ukladám a tiež vyskúšam v pekárničke.
iva63
marikaklara - vyskúšaj a daj mi vedieť, ako sa ti páčil..
iva63
mariaklara - prepáč, že som ti chybne napisala meno...neviem ako mam na komentáre odpovedať, aby mi tam meno hned samé naskočilo...
micho
@iva63 pred meno daj zavináč...inak chlebík je parádny,určite vyskúšam
irenaw
pekný recept, tiež mám rada špaldový chlieb
iva63
ďakujem za vaše milé komentáre-:)
iva63
Anička, len si prispôsob dávky surovín, lebo ja som chlebík robila iba v malej forme s použitím len 250 g múky...
ancicka



neviem či sa mi podarí pridať obrazok,ale s pekárničky mi vyšiel výborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia