Foto: salinka
Je to výborný chlieb, ktorý chutí aj bez nátierky, alebo prílohy.
80 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Do misky dáme suchú zmes: múku a semienka, premiešame lyžicou. pridáme 350 ml vlažnej vody a miešame mixérom na najvyššom stupni cca 4 min. Necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
-
3
Formu rozmerov: 26x12x7.5 cm vymastíme olejom, vymiešané cesto vložíme do formy a povrch uhladíme mokrou lyžicou.
-
4
Povrch posypeme semiačkami a necháme kysnúť ešte 45 minút.
-
5
Po vykysnutí dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi hodinu.
-
6
O tom, či je už upečený sa presvedčte špajľou. Po upečení vyklopiť na mriežku a nechať vychladnúť.
chutí z pšenično-ražnej z Kauflandu,pre domáce pekárne,ale vyskúšam
aj s touto.
A pridavam sa k @cica2 , Salinka je prenadherna... :)
V Rakusku rada sledujem program: Test Magazin, je to tiez o kontrole kvality vyrobkov a je mi z toho smutno. Nehovoriac o tom, ze na Slovensko sa uz dostane zo zahranicneho trhu uz len odpad:-((( Je naozaj najlepsie podla moznosti pripravit si vsetko vlastnorucne. Tak prajem vela uspechov pri vareni a peceni:-))))
Ďakujem za dôveru, že si ho vyskúšala a musím ťa samozrejme pochváliť, vyzera veľmi chutne. Dala by som si a možno aj s tým poprášeným cukrom;-)