Chlebík z pekárničky č.2 fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 20. apríla 2012

Doteraz som ho robila bez zemiakov, tento zo zemiakmi sa mi páči viac. Je to vlastne ten istý chlebík, ktorý tu už mám. Tento Zobraziť celý popisDoteraz som ho robila bez zemiakov, tento zo zemiakmi sa mi páči viac. Je to vlastne ten istý chlebík, ktorý tu už mám. Tento je s väčšou hmotnosťou.

5 - 8 minút
príprava
158 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 - 150 g stredne veľký ( uvarený v šupke )
2 PL
2 PL
2 - 3 PL
2 - 3 PL
4 - 5 PL
1 KL ( kopcovitá lyž. )
495 ( 525 ) ml teplá
375 g
375 g lídl- ová
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny:

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko postupne v poradí ako som písala dávame do nádoby.

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz teplú vodu. Tu vidíte, že mám dvojaké množstvo vody, to preto, že keď robím zo slnečnicového vrecka chleba, tam ide menej vody a keď zo sedliackeho vrecka, tak tam ide trochu viac vody. Ale tú hustotu cesta mám už akosi v oku, prišla som na to postupom času.

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom múku a kvasnice s PDP.

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nastavíme si príslušný program.Tu som použila program č. 2. ( trval 158 min. )

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po zaznení signálu chlebík hneď otvoríme.

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme a vyklopíme na mriežku. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť

    Chlebík z pekárničky č.2 (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový chlebík mal 1200 g .

Diskusia k receptu

ivocka5
krásny chlebík a určite aj vynikajúco chutí :-) mne sa takýto pekný nikdy nepodaril :-( teraz som už dlho nepiekla :-)
1x adlaco
turistka
@mariaklara , tzv.zemiakový chlieb je veľmi chutný, vždy som piekla len taký, či už predtým v plynrúre, elrúre a teraz v pekárničke, dnes ráno som tiež piekla, lenže moja pekárnička je menšia-tá z Tesca. Už ani nepamätám, kedy som jedla chlieb z obchodu. Tento chutí všetkým a som rada. Nabudúce mi treba tiež odvážiť, toto ma nenapadlo. A chcem tiež pripomenúť, vizitka s ratolesťami na fotografii je milá a pri toľkom drobizgu toho treba veľa napiecť, tak nech sa darí .
babkamt
Chlieb sa mi páči. Uložila som si ho do kk. Už mám doma rok pekárničku , no ešte som sa neodhodlala v nej niečo upiecť. Viem , je to veľká hanba.
izabella929
včera som aj ja piekla zemiakovo-rascový...mňamkový...bez pekárničky...iba tak v elrúre, je skvelý....a ten tvoj nemá chybu...)
an3da
Tak o chvíľku, hned ako toto napíšem, položím nech sa mi uvarí zemiak
a ked sa vychladí nachystám do pekárničky všetko čo je potrebné a
skúsim upiecť aj ja taký chlieb, ináč manžel už dlhšie žiada aby som
upiekla chlieb so zemiakom. Zemiak pretlačiť či postrúhať?
ancicka
Urobím podľa teba,hoci som už viaceré skúšala.
@an3da ,kľudne môžeš postrúhať aj surový.
orchidea
ukladám si, môžem zase zapnúť pekárničku, už dosť dlho odpočíva...pekný chlebík
mariaklara
@ivocka5 , ten chlebík nám veľmi chutí, skús, @turistka , tie deťúrence chodia občas, ale vždy povedia " Starká ty robíš taký dobrý chlebík." @babkamt , nieje to hanba, len naber odvahu, mne sa tiež prvý chlebík nevydaril. @izabella , ďakujem. @an3da , ako sa vydaril, môj manž. si už tak zvykol na domáci, že iný už ani nechce. @ancicka , ja viem, že ty si špecialista na chlebíky, keď nemám varený, dám aj surový, ty si to niekde v tvojom recepte radila. @orchidea , ďakujem.
aroooo
@mariaklara ,píšem to sem, ja som hľadala tie semiačka tej panskej tekvice na pečenie, ale okrúhlu som nikde nezohnala ani od známych.V predajni so semiačkami mali niečo na pečenie ale podlhovasté a zelenkavé,takže nič.Na trhovisku som aj videla takú tekvicu ale nekúpila som len pre semiačka, pečenú ja nezjem.Ahoj
an3da
Chlebik sa vydaril, manžel pochvaľoval že vidíš aký je mäkkušký, a ja
som bola normálne rada že som ho potešila. My pekárničku máme asi
dva roky a tiež žiadny chlieb nekupujem, všetci domáci radšej zjedia
aj dva-tri dňový domáci chlieb ako ten z obchodu.
zuzankaa12
Vydarený chlebík! Robím v podstate rovnaký, len nedávam ocot. Mám vlastný ražný kvások, takže pre chuť a pre "okyslenie" dám lyžicu kvásku, a ocot netreba.
mariaklara
@ailuj82 , to som rada, ja som teraz experimentovala, nedala som len vodu, ale len 300ml vody a asi 200ml domáceho kefíru. Je výborný, ak nemáš domáci kefír, tak daj kupovaný. Vyskúšaj.
elisticka
krasny chlebik ..len moja pekarnicka nejak strajkuje uz sa bojim v nej piect...ale ukladam receptik :-)
iva63
veľmi pekný chlebík, ukladám a vyskúšam-:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia