Syr zo šľahačkovej smotany 38%
Ahojte! Poprosil by som o radu, prípadne usmernenie. Včera doniesol sused 20 litrov kefíru a 10 litrov smotany na šľahanie 38% (dúfam, že to dobre prekladám). S kefírom som si v pohode poradil, spravil som tvaroh. Ale neviem, ako by som spracoval tú šľahačku. Zvyknem si robiť kozí syr, tvaroh, bryndzu, takže aké-také skúsenosti mám. Len neviem, ako by som donútil tú šľahačku pretransformovať sa na niečo dlhšie skladovatelné. Napadlo ma maslo, ale okrem mixéru nemám nič. Našiel som si aj ten recept na výrobu masla v plastovej fľaši, ale na to nemám zas plastové fľaše. Najradšej by som z nej urobil nejaký typ syra, ale neviem, či donútim šľahačku, aby sa vyzrážala za pomoci syridla. Našiel som si aj takýto "recept" - Urobit mascarpone. V dvojitom hrnci udrzovat smotanu na 82...