Chipsy
Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji...
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...
Chrumkavé domáce oblátky bez lepku
Dnes vám dáme dôvod na to, aby ste sa poobzerali po jednoduchom oblátkovači. Máme totižto...
Domáce sušienky (Cookies)
Do misky si dáme polohrubú múku, práškový cukor, pridáme zmäknuté maslo, vajíčko, vanilkový...
Pečené gaštany
Nevhodný termín na Slovensku, ale u nás je už jeseň. Kúpil som gaštany, ale...
Bezlepkové biele rožky
Zo 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút...
Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou
Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť....
Domáce maslové sušienky
Postačia vám len tri suroviny a môžete si doma upiecť skvelé keksíky, ktoré zďaleka predbehnú všetky...
Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...
Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi
Jedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali....
Jednoduché domáce žemle zo zemiakového cesta
Jednoduché, lacné a rýchle pečivo, ktoré si môžete upiecť naozaj hocikedy....
Jemné žemle z domáceho droždia
Keď sa Vám v obchode nepodarilo kúpiť droždie, skúste si ho vyrobiť doma. Je to...
Slané bezlepkové žemle
Vôňa domáceho pečiva je jedným z dôvodov, prečo si u nás chlieb aj pečivo zvykneme piecť doma. Slané bezlepkové žemle pečené v ohňovzdorných nádobkách si budete pochvaľovať....
Ravioli s ricottou podľa Petra Vargu
Slovenský šéfkuchár Peter Varga spolu s Kauflandom prišiel do štúdia TV Varecha, kde nám pripravil chutné,...
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...
Domáce hubové korenie
Super korenie na zvýraznenie hubovej chuti.
Minichlebíky
Tieto bosniaky z chlebového cesta, alebo minichlebíky, sú úžasné aj niekoľko dní po upečení. Vhodné sú k desiatovej polievke či gulášu, prívarku, alebo len tak na zahryznutie pri grilovačke....
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...
Žemle na hamburgery
Premeňte svoju kuchyňu na prvotriednu pekáreň a pripravte si domáce pečivo na hamburgery.
Domáce vitamínové cukríky
Ak ste niekedy mali chuť urobiť si vlastné cukríky, určite ste hľadali dobrý recept. V...
Domáce gaštanové pyré
Vyskúšajte fantastický retro dezert, domáce gaštanové pyré. Okrem podávania so šľahačkou, je ideálne aj...
Domáce vitamínové želatínové cukríky bez umelých farbív
Želatínu necháme napučať v 100 ml vody približne 10-15 minút. Vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVIT.
Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by...
Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....
Domáce bezlepkové metrové rezy
Domáce keksy aj puding, všetko bez laktózy, vajec a lepku. Recept, na ktorý...
Čerešňový bezlepkový závin
Bezlepkové lístkové cesto zvládne podľa nášho super receptu každý, aj úplný začiatočník. Nebojte sa, recept je jednoduchý, rýchly a lístkové cesto sa vám zaručene vydarí....
Pečivo s tahini pastou a melasou / Tahinli Çörek
Výborné turecké pečivo s chrumkavým povrchom, lístkujúcou striedkou a jedinečnou chuťou. Je skvelé na posedenie...