Výborné mätové pesto
Rýchle a veľmi jednoduché jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Toto výborné pesto je moje najobľúbenejšie a robím ho často, najmä teraz keď je veľa čerstvej mäty....
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami
Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky....
Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...
Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne
Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....
Krémové cestoviny s kalettes a šampiňónmi
Dajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google mi prezradil, ...
Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.
Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou
Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a...
Cestoviny s lososom a syrom feta
Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...
Gnocchi so špenátom a slaninou
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja spolu s nakrájanou slaninou.
Palacinky s ovsenými vločkami
Do mlieka namočím drvené ovsené vločky a nechám stáť 15-20 minút. Potom pridám soľ, celé...
Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...
Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...
Palacinky s hruškou v karameli
Toto je môj overený recept na palacinkové cesto a karamelovú omáčku....
Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Cesto na pizzu
Múku si preosieme. Do 100 ml teplej vody s 1 ČL cukru nasypeme 10 g sušeného...
Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...
Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...
Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami
Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné....
Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....
Cestoviny s tuniakovou omáčkou
Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním...
Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....