prazdny

Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob

Bravčové mäso

U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...

prazdny

Plnená fašírka

Bravčové mäso

Jednoduchý no výborný obed alebo večera.

prazdny

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou

Bravčové mäso

Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....

prazdny

Salašnícky guláš s kapustou

Bravčové mäso

Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....

prazdny

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami

Bravčové mäso

Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

prazdny

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku

Bravčové mäso

Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

prazdny

Rozpečený bôčik

Bravčové mäso

Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....

prazdny

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť

Bravčové mäso

Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

prazdny

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Bravčové mäso

Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

prazdny

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

prazdny

Červenie krumple s bravčovými dukátmi

Bravčové mäso

Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

prazdny

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré

Bravčové mäso

Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

prazdny

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou

Bravčové mäso

Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...

prazdny

Falošná husacia pečeň

Bravčové mäso

Každý, kto má rád husaciu pečeň by mal vyskúšať aj túto dobrotu, ktorá je od...

prazdny

Bravčové karé s cibuľou a so slaninou

Bravčové mäso

Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....

prazdny

Škótske vajce

Bravčové mäso

Vajcia uvaríme a olúpeme. Mäso pomelieme. Do mäsa pridáme soľ, rascu, majorán, ...

prazdny

Hrachová polievka v kotlíku

Bravčové mäso

Nielen chlebom je človek živý, ale aj hrachová uvarená v kotlíku nám život zachová. Žiadne mlieko, žiadne syry, no kolená uvarené v nej nám dajú sily....

prazdny

Bravčové soté so zemiakovou plackou

Bravčové mäso

Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.

prazdny

Bravčové srdce na cibuľke s horčicou

Bravčové mäso

Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.

prazdny

Panenka podľa Matúša Krnčoka

Bravčové mäso

Moderátor Matúš Krnčok nám pripravil svoj obľúbený recept na jedlo plné vitamínov, proteínov a hlavne plné...

prazdny

Vietnamské Nem lui

Hovädzie mäso

Jednoduchý recept na vietnamské grilované mleté mäso, podávané aj ako fastfood.

prazdny

Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci

Bravčové mäso

Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....

prazdny

Horčičová krkovička pečená so zeleninou

Bravčové mäso

Krkovička naložená v horčici, pečená s cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny nedeľný obed.

prazdny

Bratislavské pliecko podľa ČSN

Bravčové mäso

Toto retro jedlo poznajú najmä tí skôr narodení, bolo súčasťou jedálnička takmer každého hostinca, závodnej či školskej jedálne....

prazdny

Plnená paprika, tak ako ju robím ja

Bravčové mäso

Dnešný obed. Naša obľúbená plnená paprika.

prazdny

Bravčové Tonkatsu

Bravčové mäso

Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.

prazdny

Plnený jarný kaleráb

Bravčové mäso

Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

prazdny

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom

Bravčové mäso

S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

prazdny

Bravčové karé s lečom a ajvarom

Bravčové mäso

Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....

prazdny

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke

Bravčové mäso

Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.

prazdny

Plukovnícky guláš

Bravčové mäso

Tento recept som počul v Rádiu Slovensko1. Máme ho veľmi radi a je veľmi jednoduchý...