Srbské rizoto ako zo závodnej jedálne
Neviem prečo sa volá srbské, je to také retro jedlo, ktoré sme mávali voľakedy bežne v závodnej jedálni, niekedy pod názvom džuveč, aj keď medzi nimi nebol rozdiel...
Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca
Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril...
Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...
Bravčové na rasci podľa ČSN
Opäť som vyskúšal jeden retro recept z knihy receptúr teplých pokrmov.
Bravčové pliecko pečené na cibuli a cesnaku (a smrčkovcoch alebo aj bez)
Inšpirácia na prípravu mäsa je z internetu, ale nepamätám presne odkiaľ, tak píšem, ako...
Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Bravčové karé na slaninke a horčici
Dobrota za pár minút na stole. Výborný obed, večera, nenáročný recept, ktorý poteší a...
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !
Znojemské bravčové ragú
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...
Vepřová krkovička na houbách
Tak jsem zpracovával tu krkovičku a na tu v leču jsem potřeboval krásné plátky a zbyli mně...
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...
Cigánska s domácimi žemľami
Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...
Segedínsky guláš s domácou kysnutou knedľou
Teraz je ten pravý čas na toto jedlo. Keďže som dostala kúpiť pekné, pokrájané bravčové...
Chutný šťavnatý pulled pork burger
Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...
Pečený bravčový bôčik
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Šťavnaté fašírky so syrom a tatárkové zemiaky
Výborný recept pre fašírkoidov a milovníkov mletého mäsa. Syr vo vnútri chrumkavej fašírky dodá šťavnatosť za...
Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.
Bravčová panenka sous vide v pancette
Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu...
Slovenská kapustnica
Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca...
Bravčové stehno po námornícky
Pripomína to trocha hamburské stehno alebo iné mäso na hamburský spôsob, ja som to ešte vylepšil...
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.