Foto: Shutterstock
1. Použite vhodnú nádobu
Do mikrovlnky treba vždy používať len riad, ktorý je na to určený. V obchodoch sa predávajú vhodné plastové nádoby na ohrev v mikrovlnnej rúre. Alebo použite biely keramický či sklenený riad bez ozdôb, ktorý by však tiež mal byť označený ako vhodný pre mikrovlnné rúry. Dbajte na to, aby nádoba bola úplne suchá.Foto: Shutterstock
2. Rovnomerne nasekať
Čokoláda sa najlepšie a najrovnomernejšie rozpustí, keď je nasekaná na približne rovnako veľké kúsky. Do mikrovlnky môžu byť tie kúsky aj trochu väčšie, dôležitá je tu práve tá rovnomernosť - aby menšie kúsky nehoreli a väčšie ešte stále neboli rozpustené.Foto: Shutterstock
3. Na ktoré druhy čokolády treba dať pozor
V mikrovlnke môžete rozpustiť bielu, mliečnu, ružovú aj horkú čokoládu. Ale čím svetlejšia čokoláda je, tým obsahuje viac mliečnej zložky a rýchlejšie môže prihorieť. Takže opatrnosť je na mieste, aby ste drahé suroviny neznehodnotili.4. Postupujte vo fázach
Rôzne mikrovlnky majú rôzne nastavenia, ale čokoládu vždy rozpúšťajte na čo najnižšom stupni, najlepšie na 600 W. Mikrovlnku nastavte vždy len na 30 sekúnd a po uplynutí času misku s čokoládou vyberte a jemne premiešajte. Čokoláda sa tak trochu ochladí.Opäť ju môžete na 20 až 30 sekúnd vložiť do mikrovlnky. Vyberte a dobre premiešajte, ak sú v čokoláde už len maličké nerozpustené kúsky, radšej už len miešajte a počkajte, kým sa zvyškovým teplom rozpustia.
Foto: Shutterstock
Ak rozpúšťate väčšie množstvo čokolády, postup zachovajte, nezabudnite pravidelne premiešavať a pred koncom ohrievajte radšej len po 10 sekundách, lebo čokoláda dokáže naozaj rýchlo prihorieť.
Diskusia k článku