Vhodné na gril i na panvicu:
Netradičné marinády troch známych kuchárov

Redakcia Varecha.sk, 21. júla 2020     2 minúty čítania

Ak radi grilujete, máme pre vás tipy na marinády od troch známych mužov - kuchárov, ktoré mäsu dodajú netradičnú, no vynikajúcu príchuť.

Foto: shutterstock.com

Grilovanie je pre mnohých neodmysliteľnou súčasťou letnej pohody. Grilovať možno všeličo – mäso, špekáčiky, slaninu i zeleninu. Ak obľubujete to prvé, určite vás budú zaujímať tipy na marinády od troch známych mužov - kuchárov, vďaka ktorým vaše grilované mäso bude chutiť vždy inak.

Bylinkový Jamie Oliver
Televízna kuchárska hviezda Jamie Oliver sa netají láskou k talianskej kuchyni a bylinkám, ktorými pri varení vôbec nešetrí a tak asi nikoho neprekvapí jeho tip na rozmarínovú marinádu. Potrebujete na ňu čerstvý rozmarín, cesnak, citrón a olej. Podľa množstva mäsa zmiešame v miske vytlačené citróny (môžeme nechať aj kusy dužiny, aby sa zvýraznila chuť), nadrobno nakrájané alebo popučené strúčiky cesnaku, zo dve hrste nasekaného čerstvého rozmarínu a trocha oleja. Môžete mierne posoliť. Do marinády vložíme plátky mäsa a necháme odstáť v chladničke niekoľko hodín. Potom grilujeme, alebo opečieme na panvici na sporáku. Mäso bude mať špecifickú sviežu príchuť.

A akú marinádu má rád český zabávač Petr Novotný a slovenský šéfkuchár Marcel Ihnačák? Dozviete sa V TOMTO ČLÁNKU NA PORTÁLI AHOJMAMA.SK.



Diskusia k článku







 



TOPlist