Foto: Pravda - Robert Hüttner
Na konci degustácie sme zasadli k spoločnému stolu. Bolo pár dní pred sviatkami jari a tak sme čakali čosi „veľkonočné“. Šéfkuchár Igor opäť prekvapil. Žiadna ryba, žiadna baranina, žiadne kozľa. Na veľkom vyhriatom bielom tanieri sa ocitla bravčová panenka.
Bola ružová, mäkučká a šťavnatá. Podávala sa s restovanými talianskymi dubákmi a so zemiakom pečeným v šupke. Ten bol nakrojený a zaliaty smotanovým maslom. Všetkým chutilo, len toho víťazného fraštackého bieleho rulandu sa neušlo každému...
Takú panenku si na Veľkú noc pripravím i doma. Len ju trochu vylepším. Pred opečením na horúcom oleji ju potriem pastou z morskej soli, cesnaku a lístkov rozmarínu. Ten mi vonia akosi „veľkonočne“. Nuž a panenku popečiem o minútku dlhšie. U nás sa ružové mäso jednoducho „nenosí“. S vínom problém nebude. Nalejeme si naše biele z modranského honu Šnaudy. Nebude o nič horšie ako to Fussmannovo z Hlohovca.
Diskusia k článku