Osobnosti:
Úspech Varecháčky v kuchárskej súťaži

redakcia, 10. decembra 2012     17 minút čítania

Kto ešte nepostrehol - Varecháčka @cistinka sa ocitla vo finále známej súťaže o najlepší recept!


Foto: TV JOJ

Táňa Paďourová


O tom, že na Vareche máme kopu šikovných kuchárov, niet pochýb. Zopár z nich vytŕča z radu väčšou aktivitou pri pridávaní receptov, ale aj dobrými nápadmi a radami. Jednou z nich je aj Táňa Paďourová, ktorá na Vareche vystupuje pod prezývkou @cistinka.

Ako ste už mohli zistiť z diskusií a zážitkov na Vareche, práve @cistinka sa zúčastnila jednej z kulinárskych súťaží, ktoré práve prebiehajú v televízii. V programe Recept na bohatstvo zabodovala v kategórii „Rôzne“ svojím prevedením ovocnej kože, z tej vykúzlila zdravý ovocný snack, bez pridania konzervačných látok, cukru a iných nezdravých prísad.

Do súťaže sa hlásili ľudia so svojimi receptami, víťazi šou si odnesú finančnú výhru a zmluvu na predaj výrobkov na území Slovenskej a Českej republiky.



Na začiatku bolo rozhodnutie

Ísť s kožou na trh sa neodváži každý. Ani pre Táňu Paďourovú to nebolo ľahké rozhodnutie. Keď sa dozvedela o tom, že Televízia JOJ spúšťa kastingy do šou Recept na bohatstvo, ani vo sne jej nenapadlo, že by sa toho celého mohla zúčastniť. Impulz vyslala dcéra Emília, ktorá svoju maminu v jej najmilšom koníčku, ktorým je varenie, neustále podporuje.

„Zbláznila si sa? Na staré kolená šaškovať niekde v telke?“ bola Tánina prvá reakcia. Namiesto seba odporučila skúsiť šťastie práve dcére Emílii. Potom jej to však vŕtalo v hlave. Varenie a gastronómia sú nielen jej koníčkom, ale aj prácou, ba priam poslaním. Na druhý deň ju myšlienka na účasť v hre opustila, opäť však zasiahla najstaršia dcéra. Pripomenula mamine možnosť súťažiť, a tak sa Táňa rozhodla, že skúsi šťastie s receptom na ovocnú tyčinku pod názvom Ovocie z čistinky, vyrobenú z ovocnej kože.

Pre tento recept sa rozhodla aj vďaka jeho úspechu na blogu, ktorý si píše už zopár rokov, a tiež pre úspech, ktorý s ním mala u nás, na Vareche. Vyhľadala tak stránku s prihlasovacím formulárom, vyplnila potrebné údaje a jeho odoslaním spečatila nenávratnosť svojho rozhodnutia.

Finálny produkt nevznikal ľahko

Prihlásiť sa do súťaže bola jedna vec. Ponúknuť podľa Táničky dokonalý produkt však už také jednoduché nebolo. Začali sa horúčkovité prípravy. Recept je z pohľadu laika možno jednoduchý, veď kto by už nevedel rozmixovať ovocie a usušiť ho v rúre. Čudovali by ste ale, aké náročné je vychytať jednotlivé grify.


Foto: emko

Tánin vnúčik Andrejko jej ovocnú
tyčinku zbožňuje.


Tánina tyčinka sa skladá z niekoľkých vrstiev kože rôznych príchutí, pospájaná je kukuričným sirupom, ktorý pôsobí ako tmel. Bolo treba nájsť tú správnu kombináciu ovocia, aby bola chuť vyvážená. Spájala sladké s kyslým, testovala dĺžku sušenia kože v rúre. Pri tom sa samozrejme nevyhla nepodarkom, koža bola raz tvrdá ako kameň, inokedy zase príliš vlhká. Dlhé hodiny v kuchyni strávené testovaním však stáli za to.

Výsledkom bol produkt, ktorý sa Táňa nemusela hanbiť ponúknuť ochutnať prísnej porote v kulinárskej šou. Ako prvé však výsledok jej namáhavej práce ochutnali jej vnúčatká, malý Andrejko, Mirko a Veronika. Najmä Andrejkovi ovocná tyčinka veľmi zachutila, a aj vďaka tomu bolo rozhodnuté. Výsledný produkt bol teda na svete, pripravený dobyť slovenský a český trh na poli zdravej výživy.

Prípravy na kastingy

Tri dni po odoslaní prihlášky prišlo pozvanie na kasting. Z množstva receptov, ktoré do televízie prišli, vybrali aj ten Tánin. Prvá myšlienka bola nechať to celé plávať. Objavil sa strach z nepoznaného, bolo treba vyriešiť aj voľno v práci. Lebo prísť o prácu pre účasť na súťaži si nemohla dovoliť. Našťastie, Tánin zamestnávateľ reagoval veľmi pozitívne a vyjadril jej veľkú podporu. Ak sa jej predtým v hlave ešte vynárali nejaké pochybnosti, teraz už nebolo prečo cúvnuť.

S kolegyňou z práce sa hneď ráno vybrali na kasting, aj s pripravenou ovocnou pochúťkou, vkusne zabalenou v celofáne a previazanou stužkou. Tu nastalo zopár milých momentov, na ktoré Táňa spomína s úsmevom: „ Všade boli kamery a redaktori s mikrofónmi, ktorí nakrúcali rozhovory so súťažiacimi. Snažili sme sa im vyhnúť, tak sme sa aj s kolegyňou pred nimi skrývali, kde sa dalo. Najdlhšie na toalete. Keď sme ale zistili, že podobný nápad mala aj kopa iných súťažiacich, boli sme časom nútené opustiť náš úkryt a vrhnúť sa do davu,“ smeje sa Táňa.

Nasledovala registrácia, prilepenie poradového čísla na tričko a odovzdanie vzoriek jedla. A potom aj toľko obávaný rozhovor, ktorý nakoniec zvládla ako profesionálka, na jednotku. Stres a tréma opadli hneď po zasvietení červeného svetla na kamere a pokynu na začatie rozhovoru. Potom nasledovalo nekončené čakanie a sledovanie súťažiacich, ktorí vychádzali z porotcovskej miestnosti. Jedni sa tešili, ďalší boli smutní, lebo nepostúpili, občas sa vyskytli aj slzičky. Čakanie bolo nekonečné, na našu @cistinku prišiel rad až o pol ôsmej večer...

Prvá skúška pred porotou

Počas čakania Táni hlavou prešlo mnoho myšlienok, najhoršie však asi boli tie na prípadný neúspech a obavy, že ju porota vysmeje. Tu už však nebol čas na premýšľanie, pokyn réžie znel predstúpiť pre porotu. V malej kuchynke si nachystala ovocnú pochúťku a vydala sa naprieč tmavou chodbou vedúcou do miestnosti, kde čakala porota.


Foto: emko

Ako správna profesionálka musí
svoj produkt ochutnať.


Zo servírovacieho vozíka brala svoje pripravené porcie a postupne ich podávala porotcom. Postavila sa na vyznačené miesto, naposledy sa zhlboka nadýchla a čakala na verdikt. Čo sa dialo potom, si pamätá len v útržkoch. Všetko sa dialo akoby mimo nej. Z diaľky počula hlas porotkyne, že sa ráno zastaví u nej doma po ďalšie porcie tej úžasnej pochúťky, ďalší porotca zas konštatoval že je okúzlený a pochválil vynikajúci dizajn výrobku.

Táňa bola taká nervózna a zároveň šťastná, že si takmer zabudla dekrét o postupe do ďalšieho kola, ktorí dostávali všetci postupujúci súťažiaci. Po odchode z miestnosti nasledoval rozhovor s redaktorom pred kamerou. Všetko sa dialo ako vo sne, nebol čas uvedomiť si tú veľkú vec, ktorá sa práve udiala vo vedľajšej miestnosti. Nasledovala cesta domov metrom, stále neuvedomujúc si, čo sa práve udialo. Až na druhý deň ráno po zobudení to prišlo: „Dala som to! Dokázala som to! Zvládla som to! Postúpila som!“


Foto: Varecha.sk

Pri príprave 200 porcií
ovocnej kože.


Bolo treba pripraviť 200 porcií

Nasledovali dni čakania na telefonát z produkcie. V práci mala Táňa dlhšie voľno. Keďže pracuje v školskej jedálni a bolo leto, užívala si voľné dni. Trávila čas so svojimi deťmi a maličkými vnúčatkami na chate, kde vyvárala a vypekala od výmyslu sveta. Na súťaž by už takmer zabudla. Ale len dovtedy, kým nezazvonil telefón. Človek z televízie jej oznámil, že prídu nakrúcať upútavku k nej domov.

Všetko prebehlo hladko, na nakrúcaní boli aj obe Tánine dcéry s deťmi. Nasledovalo ďalšie nakrúcanie, kde mala pripraviť 200 porcií ovocnej pochúťky na ochutnávku na verejnosti. Táto časť súťaže ale už tak príjemná nebola. Poďme však po poriadku. Porcie na ochutnávku sa pripravovali v kuchyni hotela v Bratislave. Všetko prebiehalo podľa plánu.


Foto: Varecha.sk

A máme hotovo.


Ovocie bolo nachystané a Táňa aj s pomocníkom, kuchárom hotela, sa mohli pustiť do práce. Mixovali ovocie, natierali ho na pláty papierov na pečenie položených na plechoch, všetko nakrúcali všade prítomné kamery. Tu však nastal menší problém. Ovocná koža sa mala sušiť v konvektomate, s ktorým Táňa pri sušení ovocnej kože nemala žiadne skúsenosti. Doma predsa používala pootvorenú rúru. Nastavili teda teplotu a čas podľa intuície a dali kože na niekoľko hodín sušiť.

Po namáhavom dni sa šla Táňa vyspať k rodine. Spať ale nemohla. Tušila, že sa niečo nepodarí a jej tušenie sa ráno potvrdilo. Časť koží bola tvrdá a nepoužiteľná, ďalšia vlhká, až tá posledná bola v poriadku. Nebolo čas robiť nové pláty. Snažila sa zachrániť, čo sa dalo.

Zlé tušenie sa naplnilo, aj keď predstúpila pred porotu. Tá okamžite zistila, že ich obľúbený výrobok chutí inak, ako na kastingu. A dali to Táni aj patrične pocítiť. Sklamanie bolo veľké na oboch stranách, aj napriek tomu sa však Táni podarilo opäť postúpiť. Ako ona sama poznamenala, postúpila ako anjel so zlomeným krídlom...

Foodstyling a dobrý fotograf robia divy

Tesne po smutnom postupe do druhého kola nasledovalo fotenie. Pre Táňu bolo ťažké po tejto udalosti prestúpiť pred fotografa a usmievať sa. Ale zvládla aj toto. Síce so smútkom v duši, ale zvládla. Rad prišiel aj na profesionálny foodstyling jej výrobku a fotenie. Chlapík, ktorý tyčinku pripravoval na fotenie, bol podľa Táni génius.


Foto: TV JOJ

Tánina ovocná tyčinka.


Po chvíľke premýšľania začal ukladať pláty pochúťky do pohára na stopke so širokým hrdlom, aký sa používa na servírovanie Martini. Na jednotlivé pláty naukladal drobné ovocie ako maliny a čučoriedky. Na vrch položil veľkú černicu ozdobenú kúskom hrozienka a lístočkom medovky.

Nazdobený pohár položil na čierny kameň, postavil k nemu vidličku a zhora začal fotiť. „Úplne som onemela, keď som vzápätí uvidela na monitore nádhernú fotografiu, v strede zaostrenú, spodná časť pohára aj s vidličkou bola rozmazaná do stratena, s dokonalým svetlom a jasnosťou. Moje jedlo sa zmenilo na nádherný obrázok hodný uverejnenia na vrchnej stránke hociktorej modernej kuchárskej knihy,“ spomína Táňa.

Produkt potrebuje dobrú reklamu

Keď bol produkt krásne nafotený, nastal čas na vymyslenie reklamnej stratégie. Táňa sa teda jedného dňa vybrala spolu s moderátorkou do reklamnej agentúry. Tu mala spolu s tímom odborníkov na reklamu vymyslieť , ako sa bude jej produkt volať, ako bude zabalený, a kde sa bude ponúkať na ochutnávku. Doma si vymyslela nejaké názvy, ako by svoj produkt sama nazvala. Chcela, aby to malo niečo spoločné s čistotou výrobku, prípadne zakomponovať do názvu produktu názov jej prezývky na internete, tak ako ju všetci používatelia internetu poznajú – čistinka. Čistinka, ako čisté pokojné miesto v lese.

V reklamnej agentúre mali tiež svoju predstavu, a navrhli názov PURE, alebo poslovenčené PJÚR!, čo vlastne v preklade znamená aj slovo čistý. Ideu teda mali s Táňou spoločnú. Na obale malo byť farebné ovocie. Druhý návrh názvu bol OVO. Táni sa však nepáčil, evokoval v nej obal farby na vajíčka, ktorá sa už dlhé roky u nás predáva. Po dlhom uvažovaní sa napokon rozhodla pre názov PJÚR! a obal s ovocím na pozadí v celofánovom obale, aby bolo vidno štruktúru tyčinky.

Zároveň sa rozhodli, že ochutnávku budú robiť na kúpalisku. Tyčinka má osviežujúcu ovocnú chuť, a tak by mohla práve ľudom opaľujúcim sa pod horúcim slnkom chutiť. Keď bolo všetko dohodnuté, Táňa sa pobrala do rádia nakrútiť rozhovor, čo už nebol problém, pretože medzičasom tých rozhovorov už urobila niekoľko, takže počiatočný ostych z médií sa celkom vytratil.

Úspech na kúpalisku


Foto: Varecha.sk

Ovocná pochúťka ľuďom na kúpalisku chutila.


V deň, keď mala Táňa ponúkať na ochutnávku svoj výrobok, bolo poriadne horúco. Teplomer sa vyšplhal na takmer 36 °C. Štáb spolu s Táňou dorazil na kúpalisko a všetci hneď začali na prútené koše aranžovať ovocie a tyčinky, ktoré mali nosiť a ponúkať hostesky odeté v kubánskom štýle. Nafúkali sa farebné balóny, ktoré sa pripevnili na koše a mohlo sa vyraziť medzi ľudí, aj so sprievodom kamier.

Zastavovali sa pri ležadlách a dekách a ponúkali tyčinku na ochutnanie. Odozvy boli dobré, ľudia chválili najmä čistotu produktu, jeho osviežujúcu chuť bez cukru, zväčša sa však ostýchali vyjadriť svoj názor pred kamerou. Pozitívnych názorov pribúdalo a dobrý pocit z prijatia Táninho výrobku potlačil myšlienky na neznesiteľné teplo.

Nakrútili sa dokrútky a porozdávali sa posledné kusy tyčiniek. Hosteskám však teplo natoľko prekážalo, že sa rozhodli schladiť sa v bazéne plnom výskajúcich detí. A tam už veru nebola núdza o ochutnávačov. O pár minút tak bol bazén plný ľudí pochutnávajúcich si na ovocnej tyčinke. Spokojnosť bola na každej strane a Táňa tak mohla s pokojom odcestovať domov do Prahy.

Finále súťažnej kategórie „Rôzne“

Cesta z Prahy do Bratislavy na nakrúcanie finále v súťažnej kategórii „Rôzne“, kde sa malo rozhodnúť, či Táňa postúpi do posledného kola, bola trochu únavná. Naša budúca finalistka však bola vyrovnaná so všetkým. Ako sama priznala, nerátala, že postúpi ďalej. Tesne pred prenosom sa dostavila tréma, takmer ako pred prvým kastingom. Jej súperka dorazila s menším meškaním, aj na jej tvári sa však už črtala vyrovnanosť. Obe sa svorne zhodli na tom, že sa stane len to, čo sa stať má.


Foto: TV JOJ

Porotca Pavel Maurer blahoželá Táni
k postupu do veľkého finále.


Pred porotu sa postavili obe s úsmevom. Nastali chvíle rekapitulácie celej súťaže, kde porota zároveň vyjadrila svoje pocity z napredovania oboch súťažiacich. Táňa sa musela vyrovnať aj s chladným prijatím názvu, ktorý vybrala pre svoj produkt. Ten si však obhájila a tak zostalo už len vypočuť si konečný verdikt, ktorá z dvoch súťažiacich postúpi ďalej. Hneď ako začal porotca Pavel Maurer rozprávať o tom, že sa rozhodli uprednostniť kreativitu, Táňa tušila, že to má „v kapse“.

O chvíľu na to potvrdil jej tušenie a vyhlásil jej meno ako víťaza tohto kola súťaže. Zároveň sa ozvali salvy výbuchov a na našu @cistinku začali akoby z neba padať zlatisté papieriky. Tá sa zároveň smiala aj plakala, oboje od šťastia. Potom pristúpila porota, všetci traja jej zablahoželali. Konečne nastala chvíľa, kedy si Táňa mohla s pokojom vydýchnuť. To najdôležitejšie mala za sebou. Úspešne a so cťou. Na pár týždňov mohla opäť pustiť súťaž a stresy s ňou spojené z hlavy. Zostáva len posledná méta.

Kto vyhrá celú súťaž? Držme palce našej Varecháčke!

Z každej súťažnej kategórie z celkového počtu 7 postúpil len jeden. Táňa potvrdila svoje víťazstvo v kategórii „Rôzne“. Pred sebou má teda posledný televízny prenos, kde sa rozhodne o celkovom víťazovi šou. Na Vareche už niekoľko dní prebieha veľká kampaň na podporu našej obľúbenej Varecháčky @cistinky , do skončenia súťaže zostáva už len pár dní.

Ak si tiež myslíte, že jej produkt by mal v súťaži Recept na bohatstvo zvíťaziť, podporiť ju môžete hlasovaním na stránke www.recept.joj.sk, alebo zaslaním prázdnej SMS na číslo 9966. Veľké finále Receptu na bohatstvo si môžete pozrieť v nedeľu 16.decembra o 12:35 na TV JOJ. Hlasovať môžete
do štvrtka 13. decembra do polnoci.

A nám už na tomto mieste nezostáva nič iné, len našej @cistinke zablahoželať k doterajšiemu veľkému úspechu, a držať palce vo veľkom finále.

A ako sa to dnes hovorí... Táni, ty to dáš! :-D





Diskusia k článku

kuchticka
Mam velku radost, ze @cistinka-Tanicka vyhrala postup do finale a prajem jej z celeho srdca i tu hlavnu vyhru.
Tani, drz sa ako doposial, lebo na to mas!.
babinka
aspon som sa dozvedela volaco zo zakulisia, za tolko snahy, trpezlivosti a odvahy si zasluzi vyhru, budem drzat palce!!!
radost
podporím túto fantastickú ženu SMS z môjho i manželovho telefonu..želám jej najúspech...
1ariana
Podporím samozrejme a držím palce..ešte stíham.
mijaita
"Pražando", držím palce a hlasuju kudy chodím :-)
iva63
držíme palce-:) smsky odišli...
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
drzim palce Tanička!!!hlasujem cez internet lebo byvam v zahranici,ked si bola na jojke akurat sme boli u mojeje maminy na dovolenke!!!! :)
helca103
samozrejme podporujeme sms,cez internet a na FB, veď aká by to bola pocta pre nás všetkých že..... jedna z nás to VYHRALA. Myslím že nemá konkurenciu a jej ovocná koža je o 300% lepšia a hlavne zdravšia ako všetky tie ,,zdravé" tyčinky z obchodu.
betka11
blahoželám k postupu a držím palce aby si vyhrala @cistinka a pošlem aj sms,prajem vela úspechov
violetacamorova
Podporujem Tanu a clanok je velmi zaujimavy co vsetko sa skryva za tym vsetkym, som vam zan velmi vdacna. Podporila som ju ako sa da zo zahranicia cez moje dva maily. A samozrejme drzim palce.
matata1
zahlasované, aj sms poslaná!!! čistinkááááá, čistinkáááá.....
ewitka
Konkurencia je veľká, ale verím čistinka že to dáš!!! Držíme ti palce. Veď si predsa šikovná varecháčka.
papkoska
Nevedela som, ze je to cistinka! Teda, urcite ju podporim, pretoze je to velmi pozitivny clovek a vsetky jej recepty su skvele, aj vzdy ochotne poradi. Prajem jej, aby vyhrala, nie ako v konkurencnej sutazi inej televizie chlapik, ktory sa neustale prezentoval ako hasterivy intrigan. Cistinka, do tohoooooo!!!
brituska
Naša malá Atkoja aj s babinou Ti strašne držíme palce ,ešte aj z nebíčka od Tvojej milovanej sestričky Darinky ,ktorá Ti bola maminou v začiatkoch Tvojho kuchárčenia......
liviar
cistinka, držím palce a idem hneď aj zahlasovať
tothka
Podporujem a držím palce veľmi veľmi silno.
ebaka
Čistinka,prajem Ti víťazstvo a ,,samo,,držím palce i hlasujem
cistinka
Ďakujem redakcii za pekný článok a vám všetkým za podporu. Veľmi si to vážim. Ďakujem :-)
ariela6
cistinka tiež ti držím palce sledovala som ta v telke drz sa pa
douglas
Už len fakt- byť v finále je obrovský úspech. Gratulujem @cistinka ! Držíme palce i packy!!!! :).
spetkasoli
pre cistinku posielame hlasy celá rodina a všetci kamaráti z Čiech i Slovenska, @cistinka držíme palce a veríme, že vyhráš. Pre nás si jasný favorit. Vydrž!!!
gabriele
akurat ten diel som pozerala...ta pani mi bola velmi sympaticka a drzala som jej palce nech postupi...a aha sa, vyklula sa z nej varechacka :) ...ja som tu nova, tak sa tu iba zorientovavam...ten recept je naozaj velmi narocny...ja som kedysi nieco podobne podla ruskeho ci estonskeho receptu skusala a ma to veru velmi vela zaludnosti...klobuk dolu ako to cistinka dotiahla do dokonalosti...drzim palce, nech sa tie jej roky kulinarcenia zurocia vitazstvom :)
zdenka1009
Sledujem @cistinku od jej prvých krokov na Vareche,má všetky rcp veľmi pekné a precízne vypracované, s každým by mohla vyhrať,...jednoznačne profesionálka,.. držím všetky palce aby vyhrala,..sms aj internet zaslané :-)
danculka
Ja som asi tá najposlednejšia,ktorá sa dozvedám o úspechu@cistinky ,niekedy to sledujem,ale nemala som ani paru,že Tánička je ona,držím Ti palec aby si to zdarne dobojovala....
pusta
@cistinka , držím všetky palce, svoje, aj tie, ktoré uvidím...drž sa a prajem ti šťastie a úspech !!! /už som hlasovala/ :)))) (y) (y) (y)
ela77
@cistinka , práve skúšam urobiť tú tvoju ovocnú kožu a ak sa nepodarí, tak určite nebude problém sa k nej dostať v obchode, lebo verím že vyhráš.
enge149
blahoželám a držím palce,bolo to náročné,ale netreba sa vzdávať a bojovať a´ž do konca....
alexdidi
@cistinka ,držím Ti palce už od začiatku a teraz už len hor sa k víťazstvu.Určite bude Tvoje!!!
cistinka
Ešte raz ďakujem, že ma tak podporujete. Neviem, ako sa Vám poďakovať ...ste jednoducho úžasní :-))
bambuch
Čistinka celá naša rodinka Ti drží všetky palce...aj na nohách !SMS už odišli .VYHRÁŠ TO !!!!
staja
Neviem, či som posledná, ale ja sa pripájam a prajem výhru.
medovnicek
Ja jej kuchárske umenie veľmi obdivujem, okrem toho z jej diskusíí a článkov, receptov, na mňa dýcha "človečina", skrátka Táňa je môjmu srdcu blízka, samozrejme som ju podporila a podporili ju aj všetky moje kolegyne, ktoré sa už ovocnej kože nevedia dočkať v obchodoch a okrem teho sem velice pyšná, že tak výborná kuchárka je rodzená Záhoráčka:):):)
francoise
Drzim palce cistinka, mam rada Tvoje recepty a prajem velky
uspech v sutazi ! ... :-)
tatranka
Ver,Tánička,že všetky vareškárky stoja pri tebe a držia ti palce.Naše telefónné linky budú nažhavené a zahlasujeme za tvoj jedinečný recept,ktorý je tvojim osobným patentom.Držím päste. Vyhráš to !!!!
ajay
Len to vsetko najlepsie prajem Tanicke aby vyhrala. Zboznujem jej blog!
matased
milá @cistinka , odkedy som zamestnaná, akosi nestíham, a tu na Vareche som sporadicky. O to viac som milo prekvapená Tvojím úspechom v televíznej súťaži a veľmi, veľmi Ti držím palce, pretože si pre mňa najväčšia favoritka aj tu, na Vareche! Tak nech Ti to vyjde, veľa šťastia.
zvoncek
milá @ čistinka, ako už je to u mňa bežné, vždy niečo premeškám, takže
2 dni som nebola na počítači, takže hlasovať som už nemohla., ale dúfam , že aj bez môjho hlasu Ti to vyjde.
Držím aspoň palce.
ludka10
Tanicka, drzim Ti palce ale tak ako vsetci na tejto stranke verim, ze vitazstvo je Tvoje, podporili sme Ta niekolkymi hlasmi.....drz sa...-:)))))))))
zdezda
sme s tebou, hlasovala som pokiaľ sa dalo, verím, že vyhráš !!!!!!!!!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Sledujeme a držíme palce.
evanaaa
ŠKODA, a preveľká! @cistinka , Tánička, nevyhrala. Len enviem, načo boli tie divácke hlasy, keď sa nebrali v úvahu, myslela som, že tie budú rozhodovať a nie komisia, potom to bolo nanič. A aj keď nevyhrala, aspoň niečo mohli mať finalisti, ktorí postúpili, jednému dokonca Kufland ponúkol spoluprácu, mohli aj Ovocnú kožu " hodiť" na trh, aj keď nevyhrala, určite by sa míňala, veď mala úspech. Alebo mali byť aj vedľajšie výhry z každej kategórie. Toľko receptov a najlepší, aj keď dobrý - pirohy. No, ešte raz, ŠKODA!
jerica
@evanaaa si milá , máš PRAVDU , veď mrazené pirohy sa predávajú , tak neviem kde mali tí "MENE-GERI" z Kauflandu oči a rozum ,
to je tak , všade sú"MENE-GERI" vo veku , čo im ešte tečie mlieko po brade , nuž hoď do mňa kameňom , ked to nie je pravda.
Som sklamaná , moje krédo :
NIE JE DôLEŽITÉ KTO SI , ALE AKÁ SI , KOĽKÝM ĽUĎOM VIEŠ POMôCŤ !! . :-)
Držím sa toho kde sa len dá :-))
helaxa
blahoželám z celého srdca, je úžasné, z koľkých účastníkov taký vynikajúci výsledok
sjuz
Táni, zahlasované, strááášne sa teším a ždy mám až zimomriavky na celom tele, keď o tebe čítam alebo ťa vidím... BLAHOŽELÁM!!!
amelie
Tánička, pre našu rodinu si jednoznačne jednotka ty. Ostatné recepty nepriniesli nijakú inováciu, nieto ešte originálny nápad. Ale čo už, doma nie je nikto prorokom... Mala by si si to daťpatentovať, nech sa naše česko-slovenské "komisie" červenajú od hanby. Mám pocit, že by nám nezaškodilo trochu viac súdnosti, ale najmä dobroprajnosti. Držím ti palce.
hubata
Najoriginálnejší recept bola samozrejme "koža" o tom niet pochýb. Šikovnosť Táničky je známa nielen na jej blogu, ale aj tu na vareche a všade kde sa varešky len dotkla.
Taáák som sklamaná že nevyhrala a vyhrali recepty ktoré s menšími obmenami pozná každý, sú fádne a nezaujímavé. Čim zaujali porotu - jednoducho nechápem.






 



TOPlist