Tipy Mišky Králikovej. Vianoce si možno užiť hravo a zdravo

Inzercia, 18. novembra 2014     5 minút čítania

- Inzercia -
Vianočný ovocný stromček, raňajky od Mikuláša alebo sviatočný detský punč.



Aj takéto sú recepty Mišky Králikovej na nezabudnuteľné Vianoce s najbližšími. Nechajte sa inšpirovať a doprajte sebe i svojej rodine sviatky plné prekvapení. Nakoniec Vianoce môžu byť o tradíciách, to však neznamená, že nemôžete skúsiť niečo nové. Prečítajte si triky ako si Vianoce užiť s Tescom hravo a zdravo. Ešte viac Miškiných receptov a nápadov nájdete na www.tesco.sk/hravo-a-zdravo. Ak navyše chcete ušetriť a stráviť ho s vašou rodinou, ingrediencie si môžete ľahko objednať cez www.tesco.sk/potraviny-domov.

Vianočný ovocný stromček

Aj v záplave pečiva a cukroviniek sa nájde priestor pre ovocie. Ako však zdravým kúskom dodať vianočný nádych? Jednoducho. Pomôže napríklad vianočný ovocný stromček. Stačí vám mrkva, jablko, špáradlá a drobné alebo nakrájané ovocie.

Vianočný ovocný stromček pripravíte ľahko. Spodnú časť jablka zrežte tak, aby stála pevne na tanieri. Do jablka vyrežte dieru o trochu väčšiu ako je obvod spodnej časti mrkvy. Ošúpanú mrkvu dajte do jablka. Do jablka a mrkvy napichajte špáradlá smerom nahor. Potom už len stačí stromček ozdobiť ľubovoľným ovocím. Hviezdičku môžete vykrojiť z jablka alebo exotického ovocia a obaliť v trstinovom cukre.

Tip navyše: Stromček treba pripraviť hodinu - dve pred konzumáciou, aby ovocie neoschlo.

Detský vianočný punč

Prečo by si na Štedrý večer nemohla vianočným punčom pripiť celá rodina? Pripravte detskú verziu, ktorá zahreje a pritom v ňom nie je ani kvapka alkoholu. Možno zistíte, že vám zachutí ešte viac ako tradičný. Na detský vianočný punč potrebujete šťavu z čiernych ríbezlí (0,3l) , jablkovú šťavu (0,3l), ovocný čaj (0,3 l), klinčeky, škoricu, citrónovú kôru mandle a sušené hrozienka.

Ovocné šťavy s čajom nalejte do hrnca, pridajte tri klinčeky, trochu škorice a citrónovú kôru. Nechajte zovrieť a odstáť. Vyberte klinčeky a škoricu, pridajte hrozienka a mandle.

Tip navyše: Punč podávajte v šálkach, ktorých okraje ste namočili v hnedom cukre.

Mikulášske raňajky

Mikulášsky balíček už dostal každý, no kto sa môže pochváliť, že mu Mikuláš pripravil raňajky? Aj takéto prekvapenie môžete pripraviť pre svojich najmenších. A ako deti poznajú, že raňajky im pripravil sám Mikuláš? Nechal na nich svoj autoportrét. Na mikulášske raňajky budete potrebovať. Hrnček a pol múky, tri lyžičky prášku do pečiva, lyžicu cukru, lyžičku soli, hrnček a štvrť mlieka, vajce a tri lyžice roztopeného masla. Na ozdobenie potrebujete jahodový džem, čerstvé banány, mandle v čokoláde a šľahačku.

Všetky sypké suroviny zmiešajte , v strede misky spravte jamku a pridajte rozšľahané vajce, roztopené maslo, mlieko a zamiešajte. Cesto bude trochu hustejšie. Na panvicu nalejte kruh, naspodku ktorého naprskajte tvar brady a v hornej časti tvar čiapky. Lievance z oboch strán vysmažte na masle alebo kvapke oleja.


Tip navyše: Lievance podávajte navrchu na čiapke natreté jahodovým džemom banánmi ako uši, bradu ozdobíme šľahačkou. Oči a nos urobíme z mandlí v čokoláde.

Miška Králiková v spolupráci s Tescom píše blog s názvom Hravo a zdravo. Miška sa snaží inšpirovať najmä mladé rodiny s deťmi, ako nerobiť kompromisy medzi zdravým a chutným.








 



TOPlist