Foto: Shutterstock
Bez perníkového korenia sa v týchto dňoch veru nezaobídeme. Na rozdiel od kupovaného, je chuť toho domáceho oveľa výraznejšia. Na jeho prípravu využijete elektrický mlynček na kávu, hodí sa mať doma jeden len na mletie cukru a korenín, napríklad ten, čo ste vyradili z prevádzky, pretože ho nahradil nový model.
Ponúkame vám recept na perníkové korenie, ale výhodou domácej výroby je to, že sami rozhodnete o pomere ingrediencií. Niekto má rád viac škorice, iný dáva prednosť anízu či klinčekom... Je to len a len na vás.
Domáce perníkové korenie
Foto: Shutterstock
Zomleté koreniny zmiešame, dôkladne preosejeme cez sitko a ihneď použijeme napríklad do cesta na medovníčky, alebo akéhokoľvek koláčika, v ktorého recepte sa používa perníkové korenie. Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe, najlepšie je však vždy si pripraviť len toľko korenia, ktoré spotrebujeme.
Diskusia k článku