Svieži štart do nového roka s pochúťkami pripravenými v pare

P.R. Servis, 31. decembra 2021     4 minúty čítania

INZERCIA - Vstupujete do nového roka s predsavzatím začať sa zdravšie stravovať? Jedlá pripravené v parnej rúre budú ideálnou voľbou. Sú rýchle, ľahké a navyše aj plné chutí.



Foto: Electrolux

Príprava jedla v pare patrí k tým najlepším spôsobom, ako si pripraviť zdravé pokrmy s minimom tuku, zato so zachovaním ich vitamínov a živín. Suroviny navyše získavajú potrebnú vlhkosť a zvýrazňuje sa ich prirodzená chuť. Aj preto si parné rúry získavajú stále viac pozornosti, a to ako v radoch nadšencov zdravej stravy aj u skutočných gurmánov.

Prípravu jedál v pare zvládnu aj úplní začiatočníci. Parné rúry Electrolux sú mimoriadne intuitívne a o prípravu jedál v pare sa postará funkcia Steamify®, ktorá nastaví úroveň pary presne podľa potrieb daného jedla.

Prílohy, ktoré chutia

Odborníci na zdravú výživu sa zhodujú, že v zdravom jedálničku by sme mali mať denne 5 až 6 porcií ovocia či zeleniny. Väčšina ľudí ich však skonzumuje menej a najmä zeleninu do svojej stravy zaraďuje ťažko. Zelenina pripravená v parnej rúre môže byť pritom chutnou a zdravou prílohou, ale aj plnohodnotným hlavným jedlom. Pripravíte ju úplne bez námahy.

Tip: Stačí zvoliť zeleninu podľa svojej chuti – karfiol či brokolicu, koreňovú zeleninu, špargľu alebo mrazenú zeleninu – a pripraviť v režime Varenie v pare 99 °C. Po vytiahnutí ich môžete preliať roztopeným maslom, podľa potreby osoliť či okoreniť a podávať.

Pri zdravej strave sa však netreba obmedziť len na zeleninové jedlá. Vyvážená strava môže pokojne obsahovať aj chlieb, pečené mäso či dezerty – ak si ich však pripravíte sami, môžete si zvoliť kvalitnejšie a zdravšie ingrediencie i zdravší spôsob prípravy. Parné rúry SteamCrisp® od Electroluxu sú ideálne na pečenie domáceho pečiva a najrôznejších druhov mäsa, ktoré budú vláčne vo vnútri a chrumkavé na povrchu.

V pare pripravíte rovno celé menu

V parnej rúre však môžete pripraviť prakticky čokoľvek – a pokojne aj celé menu naraz. Vďaka cirkulácii pary dokážete v rúre 900 SteamPro od Electroluxu pripraviť aj tri rôzne pokrmy na troch úrovniach rúry súčasne.

Vyskúšajte napríklad ľahký šalát s lososom a pošírovaným vajíčkom z parnej rúry.



Foto: Electrolux

Ako na to?
Potrebovať budete:
600 g filiet z lososa, zväzok rukoly, pol hlávky ľadového šalátu, 300 g cherry paradajok, 1 šalátovú uhorku, hrsť čiernych olív, 150 g mozzarelly, 4 vajíčka, 1 lyžicu medu, citrón, extra panenský olivový olej, soľ a čierne korenie.

Najskôr si pripravte vajíčka. Štyri misky vyložte potravinárskou fóliou a potrite ju olivovým olejom. Do každej misky rozbite jedno vajíčko, osoľte a fóliu starostlivo zviažte kuchynskou niťou. 

Opláchnutého a osušeného lososa potrite olivovým olejom, osoľte a preložte na plech s papierom na pečenie. Do stredu mäsa zapichnite teplotnú sondu.* Vajíčka vyberte z misiek, položte ich na plech k rybe s vložte do predhriatej rúry na režime Varenie v pare 80 °C, sondu nastavte na 60 °C.



Foto: Electrolux

Zeleninu umyte, nakrájajte a v mise premiešajte. Z medu, citrónovej šťavy a 70 ml olivového oleja vyšľahajte hladký dresing, dochuťte soľou a čiernym korením a zmiešajte so šalátom. Podávajte naservírované s kúskami lososa a pošírovaným vajíčkom z parnej rúry.

*Teplotná sonda je súčasťou parných rúr Electrolux.















TOPlist