Foto: Shutterstock
Na údenom mäsa je úžasné, že sa môže podávať teplé, ale aj nastudeno. Teplé sa nakrájané na plátky podáva so zemiakovým šalátom či zemiakovou kašou a s kyslou prílohou, ale výborné je aj k rôznym prívarkom.
Studené je skvelým spestrením obložených mís, hodí sa k vajíčkam aj k veľkonočnej hrudke spolu s nakladanou alebo čerstvou zeleninou.
Foto: Shutterstock
Základom ale je, aby ste kúpené údené mäso správne uvarili. Prevedieme vás týmto kuchynským úkonom.
1. Aké mäso kúpiť?
Pred sviatkami sa pulty v obchodoch zaplnia rôznymi typmi údeného mäsa, najčastejšie je to údené rolované bravčové pliecko. Lepšou voľbou je však údená krkovička alebo stehno vcelku.Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Mäso býva zvyčajne zabalené vo vákouvom obale alebo v sieťke. Uprednostnite to v sieťke, nakoľko mäso v nej obsahuje menej vody.
Diskusia k článku