Speváčka Martina Schindlerová:
Teším sa, keď sa niekto kŕmi jedlom, ktoré som pripravila

Nora Krchňáková, TV Varecha, 25. apríla 2021     5 minút čítania

Upozornila na seba v speváckej súťaži Slovensko hľadá SuperStar. V súčasnosti študuje právo, je doktorandkou, ale aj mamou dvoch detí. Čo im často vyvára a na čom si rada pochutná ona sama?



Martina nám v TV Varecha upiekla ultrarýchly makový hrnčekový koláč, ktorý obľubuje celá jej rodina.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Spev a právo – dá sa to skombinovať?

Akademická pôda je celkom iné prostredie ako to šoubiznisové. Univerzita Komenského a moje štúdium vyvažujú môj umelecký svet. Som internou doktorandkou na katedre občianskeho práva. Paragrafy, pravidlá a rozvrh povinností ma držia pri zemi, aby som si neuletela bez režimu. Zároveň je moje pôsobenie na univerzite super v tom, že prázdniny mám naraz s mojimi deťmi. A stíham sa venovať aj mojej vášni – hudbe.

Máte pri svojej kariére čas na varenie?

Keďže mám deti, varím každý deň. Sú vyberaví jedáci a preferujú svoje obľúbené jedlá stále dookola. Každá nová potravina zaradená do jedálnička je pre mňa dôvodom na oslavu. Takmer každý deň im robím palacinky z rastlinného mlieka. Striedam múky a oleje, ktoré pridávam potajme do palacinkového cesta, aby som do detí dostala čo najviac druhov živín.

Aký je váš vzťah k vareniu, varíte rada?

Moji stravníci ma hodnotia ako dobrú kuchárku. Najčastejšie varím pre rodinu, pre naše návštevy a pre súrodencov, ktorí sú mojimi susedmi. Súvisí to aj s tým, že sama som labužník, teším sa na jedlo a vychutnávam si ho. Zaujímam sa o kvalitu potravín a ich šetrné spracovanie. Varím rada, vyslovene sa teším, keď sa niekto kŕmi jedlom, ktoré som pripravila. Moji súrodenci sa na tom často smejú, že som presne taká, ako bola naša starká, ktorá rada všetkých hostila.

Aké sú vaše obľúbené jedlá a čo najradšej varíte?

Mám rada ľahké a chutné jedlá. To však neznamená, že pohrdnem pečenou kačicou alebo hamburgerom. Teraz sa na základe výsledkov krvi snažím vylúčiť mliečne výrobky a kazeín, tak sa v tomto smere obmedzujem a hľadám si náhrady. Ale nezaťažuje ma to, je to len o zvyku. Varíme si vývary, krémové polievky aj dusené mäsko v pomalom hrnci, steaky, krídelká, rezne, makové šúľance. Čokoľvek, na čo máme chuť.

Ako sa stravujete vy? Musíte sa obmedzovať, aby ste si udržali štíhlu postavu?

Tak ako v živote, tak aj na tanieri platí, všetko s mierou, ideálne podľa toho, aký mám výdaj energie. Nevážim sa už roky, mojím parametrom sú rifle – väčšie si nekúpim.

Aké sú vaše hudobné plány? Stihli ste počas korony nahrať nové piesne?

Nahrávanie je teraz to jediné, ako sa môžu interpreti realizovať. Aktuálne mám novú pieseň s názvom „Tanec“, ktorá je o tom, že vzťah je ako tanec a život je parket. Text vymyslel raper Laky a nahrávali sme ju v štúdiu Littlebeat. Ide o rytmickú pieseň v štýle retro disco a veľmi sa nám všetkým páči, pospevujeme si ju od prvého počutia. Celý proces nahrávania piesne, nakrúcania klipu, neustáleho vymýšľania a zlepšovania ma napĺňa a som pritom šťastná.


Pozrite si videorecept, ktorý Martina Schindlerová nakrútila v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist