Smoothie - zdravie v pohári

Inzercia, 17. júna 2014     4 minúty čítania

- Inzercia -
Čo je to ten smoothie? V poslednom čase sa akoby roztrhlo vrece s informáciami o zdravotných prínosoch smoothies. Môže sa zdať, že je to opäť raz iba výkrik „food módy“, no opak je pravdou.



Tento hustý mixovaný nápoj plný ovocia a zeleniny je ozajstnou vitamínovou bombou. A to zďaleka nie je všetko. Okrem antioxidantov, enzýmov, proteínov a minerálov obsahuje v neposlednom rade aj množstvo cennej vlákniny.

ZELENÉ ČOSI...

Určite ste sa už stretli s pohárom plným zelenej tekutiny a len neveriaco krútili hlavou a nosom. Toto nemôže byť dobré. Väčšina ľudí to vníma podobne až do momentu, kým zelené smoothie neochutná. Táto vitamínová smršť vie byť naozaj chutná. Pýtate sa, ako je to možné? Úplne jednoducho...

AKO NA TO

Ak sa rozhodnete, že zelené smoothie vyskúšate, Vaše telo Vám stopercentne poďakuje. Stačí si vybrať listovú zeleninu podľa vlastnej chuti. Vyskúšať môžete špenát, rímsky šalát, kel, šalát poľníček, rukolu alebo vybehnite na lúku a nazbierajte si listy púpavy či žihľavy. Všetky spomenuté ingrediencie sa dajú medzi sebou miešať. Ak máte vybrané, získali ste základ, ktorý by mal tvoriť minimálne 50% ingrediencií receptu.

Urobte zo zdravého aj chutné. Aké ovocie máte radi? Presne to si zoberte a pridajte k zelenému smoothie základu. Fantázii a chutiam sa medze nekladú – môžete pridať banán, citrusové ovocie, jablká alebo sezónne lahôdky ako maliny, jahody či černice. Ak máte radi exotické plody, aj tie sú povolené. Je to len na Vás!

Ak ste si vybrali základnú listovú zeleninu a ovocie do svojho elixíru zdravia, vložte ich do mixéra, pridajte vodu a všetko spolu vymixujte dohladka. Stačí už len ochutnať...



PREČO „TO“ PIŤ?

Priaznivé účinky konzumácie zelených smoothies sú naozaj overené nielen rôznymi štúdiami, ale hlavne ľuďmi, ktorí ich menej či viac pravidelne pijú. Človek cíti príval energie a vitality. Telo sa vďaka chlorofylu omladzuje. Zelené smoothies priaznivo pôsobia na trávenie a zažívanie, keďže sú významným zdrojom vlákniny. Navyše posilňujú imunitu a celkový fyzický stav.

A ČO DETI?

Smoothie je skvelé ako zdravá desiata do školy alebo výdatný olovrant. Verte neverte, aj napriek zelenej farbe deťom chutí ( je to overené ☺) a dodá ich telu potrebné živiny a vlákninu. Ak by ste pre ne chceli predsa len nejako vylepšiť chuť, vodu môžete nahradiť jogurtom alebo mliekom a na osladenie pridať trochu medu. Smoothie bude vtedy podobné mliečnemu šejku, len oveľa zdravšie.



JEDNODUCHÁ INŠPIRÁCIA

Ak neviete, s čím začať, osvedčená kombinácia je baby špenát s banánom. Ale ako sa vraví : sto ľudí, sto chutí - takže jednoducho zmixujte Vaše obľúbené ovocie s nejakou listovou zeleninou a chutná zdravá dobrota je na svete.

Najjednoduchšia cesta k zdravému smoothie? Mixér na výrobu smoothie Delimano Clarity a chutný nápoj je otázkou pár sekúnd. Na webe delimano.sk nájdete aj veľa iných užitočných pomocníkov do kuchyne, teraz navyše v akcii 1+1=3, kde pri kúpe troch produktov, zaplatíte len za dva.








 



TOPlist