Šéfkuchári na grile alebo grilovacie tipy top kuchárov

PR, 20. júna 2016     2 minúty čítania

Pre grilmajstrov pripravila Palma pomocníkov, ktorí uľahčia marinovanie, grilovanie, dochucovanie šalátov či prípravu dipov. Repkové oleje Raciol s bylinkami s rôznymi chuťami môžeme využiť na prípravu teplých i studených jedál. Ocenil ich aj známy šéfkuchár Gabriel Kocák. Inšpirujte sa jeho tipmi!



  • Olej Raciol bazalka odporúčam využiť na marinovanie a prípravu rýb na grile – keď budete piecť ryby v papieri na pečenie, pekne sa rozvinie aróma a chuť oleja i samotnej ryby. Výborne sa tiež hodí na prípravu dresingov, ochutenie zeleninových i majonézových šalátov.

  • Na prípravu domácej majonézy či rôznych dipov je vhodný Raciol chilli, paradajky, bazalka. Odporúčam tiež pripraviť si maslo parfumované týmto olejom (vymiešate maslo s olejom) ku grilovanému steaku alebo pečenej bagetke. S bylinkovým olejom určite môžete potrieť rajčiny, ktoré budete grilovať.

  • Na prípravu krémových omáčok, ako je napr. smotanová alebo maslová k rybe aj hydine, alebo na dochutenie zemiakovej kaše, pečených zemiakov či grilovanej zeleniny sa skvelo hodí repkový Raciol paradajky, cesnak, bazalka. Pri grilovaní bieleho mäsa odporúčam použiť ho po tepelnom spracovaní, aby sa zachovala pestrosť chutí tohto oleja.

  • Gurmánskym zážitkom bude určite kvalitný kozí syr marinovaný olejom Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou a upečený v papieri na pečenie.

  • Bylinkový olej Raciol s citrónom a bazalkou je výborný na marinovanie, potrite s ním hotovú ugrilovanú rybu. Výborný je na prípravu majonéz, dipov a dochutenie šalátov – osobne odporúčam na uhorkový šalát s čerstvou vanilkou.










 



TOPlist