Fedor Malík:
Šalát Meryl Streepovej

Fedor Malík, 31. decembra 2013     2 minúty čítania

Iste ste mnohí videli romantický muzikál Mamma Mia. Mierne šialená matka Donna a jej mladučká dcéra Sofi a žijú na gréckom ostrove Kalokairi.


Foto: Pravda - Ivan Majerský


Sofi a sa ide vydávať. Otca dosiaľ nepozná a Donna pozve na svadbu až troch potenciálnych mužov. Dej beží, príroda je nádherná a šlágre skupiny ABBA vám udierajú na city... Meryl Streepová v úlohe Donny priznáva, že fi lmovanie bolo ťažké. Časť fi lmu sa realizovala i v Londýne. Bolo leto, no počasie bolo pod psa. Lialo ako z krhly. Meryl Streepová si potrebovala oddýchnuť a čosi zapapkať. Zašla do reštaurácie Grocer On Elgin a objednala si, akože inak, grécky šalát s jačmennými krúpami.

Uvarené krúpy, pokrájané feferónky, paprika, vňať jarných cibuliek, nasekaná mäta, zrnká z dvoch granátových jabĺk, sto gramov nadrobenej gréckej fety, olivový olej (opäť grécky), čierne korenie a soľ. Zľahka všetko premiešajte a podávajte pri izbovej teplote... Herečka priznáva, že takéto šaláty si robí i 2–3 razy do týždňa. Sú zdravé, chutné a „slnečný“, ľahký šmak iniciuje vo vás spomienky na letnú grécku dovolenku.

Tvár sa rozžiari a je vám fajn... Je koniec roka a je šanca urobiť si takýto šalát na Silvestra. Ten rok s trinástkou na konci je za nami.

Zodvihnime pohár sektu a pripime si na zdravie v tom roku nastávajúcom!



Diskusia k článku

denyany
Meryl Streep je jednou z mojich najobľúbenejších herečiek, ale tento muzikál som ešte celý nevidela/popri dvoch zamestnaniach, dvoch pubertálnych dcérach a domácnosti nie je čas/. Šalát si ale určite urobím, lebo jeho zloženie sa mi veľmi páči.Láka ma najmä kombinácia granátového jablka a syra.
hubata
Meryl milujem, nerobí zo seba silou-mocou mladicu, skvele vyzerá na svoj vek. Nuž ... aj ja by som chcela tak vyzerať! Žeby som si zajedla tých zrniek z granátového jablka, lebo na iné čo obsahuje tento šalát nemám okrem tých krúpov chuť: paprika, jarná cibuľka, mäta prídu na rad až v lete Meryl.
markovka
Teraz by bola dobra iba hrubostenna paprika cervena, zlta,alebo oranzova a cibula mlada je uplne bez chuti - pretoze je januar a mata ta by bola v pohode lebo je z izraela ale ta tu podstatnu chut nerobi a v Londyne ked papka v nejakej nobl restauracii tak tam maju urcite dovoz zeleniny z krajiny kde je leto:) ale mohla by ma pozvat:)






 



TOPlist