Raperka Aless:
Jem všetko, len toho zjem menej

Nora Krchňáková, TV Varecha, 18. mája 2022     5 minút čítania

Slovenská raperka a speváčka Aless miluje varenie, niekedy kuchtí dokonca viackrát denne. Keďže má rada zdravé a pestré potraviny, v TV Varecha nám pripravila vegetariánske karí.



Raperka a speváčka Aless miluje taliansku a mexickú kuchyňu.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Slovenská raperka a speváčka Aless, vlastným menom Alessia Capparelli, má exotické meno po otcovi, ktorý je Talian. Aless odštartovala kariéru v roku 2015, dnes má na konte päť albumov a stovky koncertov. Život jej zmenilo účinkovanie vo filme Kto je ďalší, v ktorom mladá raperka prezradila svoj skutočný príbeh kyberšikanovania. Veľa cestujete, nájdete si čas na varenie?

Snažím sa nájsť čas si na varenie vždy, nech sa deje čokoľvek. Mám rôzne intolerancie preto jesť mimo domu je celkom náročné a radšej si držím svoju stravu viac–menej pod kontrolou.

Ako často varíte a kde ste sa to naučili?

Varím denne, niekedy aj viackrát, milujem varenie a zdravé, pestré potraviny. Variť ma učila mamina. Keďže mám talianske korene, je mi varenie veľmi blízke, začínala som celkom skoro, už v trinástich.

Varíte si spolu partnerom?

Môj priateľ nemá veľké kuchárske nadanie. Preto varievam skôr ja a on ma morálne podporuje...

Prechádza podľa vás láska cez žalúdok?

Ak máte po boku správneho partnera, určite áno.

Aké sú vaše obľúbené jedlá? Ktoré rada varíte a ktoré jete?

Rada varím cestoviny, lososa, všetko skombinovateľné so zeleninou, ale nemám problém ani so segedínom či s rezňami.

Ktorá z medzinárodných kuchýň je vaša obľúbená?

Talianska. Jednoznačne. Hneď po nej by asi nasledovala mexická, milujem tortilly, quesadillu a ich hovädzie mäso.



Pre TV Varecha pripravila Aless vegetariánske karí.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


V TV Varecha ste nám pripravili jednoduché zeleninové jedlo. Určite máte pre našich čitateľov pár tipov na rýchly obed alebo večeru.

Ak chcem rýchlu, zdravú a chutnú večeru, vždy volím wrapy. Pšeničná tortilla, ktorú zohrejem so strúhanou mozzarellou. Potom pridám napríklad šalát, tuniaka, avokádo, červenú fazuľku, trochu gréckeho jogurtu. Alebo namiesto tuniaka opečiem kuracie prsia s farebnými paprikami na korení gyros.

Ako sa stravujete? Máte nejaký fígeľ, ako si udržať dobrú postavu?

Stravujem sa zdravo, ale fígeľ je asi len množstvo. Jem všetko, dám si aj čokoľvek nezdravé, len toho zjem menej. Mám aspoň trošku prehľad v prijatých kalóriách. Niekedy sa mi stane, že mám pocit, že som zjedla veľa, pritom som stále zjedla málo. To je často aj problém pri chudnutí. Treba jesť veľa, no výživných, zdravých potravín, a menej toho nezdravého.

Musíte sa v jedle obmedzovať? Máte nejaké závislosti, bez ktorých nemôžete žiť?

Musím. Keď príde na bielu čokoládu, nedajbože s kokosom, mám problém. Inak som si už úplne zvykla na svoj životný štýl. Žiť zdravo podľa mňa znamená, že by nič nemalo chýbať. Dám telu vždy všetko, čo si vypýta.

Aké máte hudobné novinky?

Vydala som nové EP s názvom Slobodná, čoskoro vyjde pár nových videoklipov, ktoré sú už nakrútené. Čakala som len na to správne počasie, pretože sú letné.

Aké projekty aktuálne pripravujete? Na čo sa najviac tešíte?

Už dlhšiu dobu pracujem na svojej značke plaviek, venujem sa cvičeniu, uvažujem aj nad trénerským kurzom. Chcem ďalej nahrávať nové skladby a venovať sa sebe a svojej rodine.

Pozrite si videorecept, ktorý raperka Aless nakrútila v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku

bugout
@kimlo (18.5.2022 18:26)

Nielen v jedle a varení s tebou vždy súhlasím ale aj v tomto.
1x zolik






 



TOPlist