Raper Majself:
Milujem cestoviny a morské plody

Nora Krchňáková, TV Varecha, 28. novembra 2021     6 minút čítania

Známy slovenský raper oplýva sebaistotou na pódiu za mikrofónom, ale platí to aj v kuchyni za sporákom?



Majself má kvôli zdraviu špecifické stravovacie preferencie. K jeho najobľúbenejším jedlám patria cestoviny s tuniakom. Tento jednoduchý recept predstavil aj v TV Varecha.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Majself začal s rapom už v šestnástich rokoch. Dnes má na konte sedem albumov a množstvo fanúšikov. Zatiaľ posledný album Porcelán mu pokrstil syn Nikolas.

Na úvod, keďže sa ideme rozprávať najmä o jedle a varení, obligátna otázka: Aký je váš vzťah k jedlu? Ste gurmán?

Veľmi pozitívny :) Milujem našu kuchyňu, ale aj zahraničnú. Dokonca sa priznám, že dovolenkové destinácie si vyberám aj podľa lokálnej kuchyne.

Čo jete najradšej, máte svojich jednoznačných favoritov v jedle a pri varení?

Je ich veľa. Medzi moje najobľúbenejšie patrí Green Curry, Wagyu steaky alebo hocijaké variácie morských plodov. Zvládnem variť jednoduché jedlá, na tie zložitejšie je u nás manželka.

Stihnete si pri vašom pracovnom nasadení variť?

Závisí od toho, či pracujem z domu, alebo som v teréne. Väčšinu času sedím v aute a presúvam sa z miesta na miesto, takže často vyhľadávam reštaurácie. Keď mám výnimočne obdobie, že som doma, varím rád.

Varíte aj pre manželku a pre syna?

Väčšinou varím pre seba a pre syna. Manželka má takisto špeciálne upravenú stravu, takže zostávam radšej v gastronomickom okienku, ktoré poznám a na ktoré si trúfam.

Ako vyzerá váš jedálny lístok? Viem o vás, že máte špeciálne stravovacie návyky kvôli zdraviu.

Tak to je jedna z vecí, ktorú neviem presne špecifikovať, práve kvôli mojim stravovacím preferenciám. Snažím sa dodržiavať raňajky, obed a večeru, nie vždy sa mi to, žiaľ, podarí. Na raňajky sa snažím jesť niečo s obsahom bielkovín, častokrát je to tuniak alebo cottage cheese s pestom. Obed závisí od miesta, kde sa nachádzam, ale často jedávam cestoviny a vyhľadávam morské plody, ktoré milujem. Večera je u mňa väčšinou veľmi ľahká.

Bývate mimo Bratislavy. Je vám tam lepšie ako v meste?

Celý život sme bývali ja aj manželka v Stupave. Nedávno sme kúpili rodinný dom neďaleko Malaciek. Sme tu veľmi spokojní. Mám ľudí síce veľmi rád a koncertovanie mám zo všetkého najradšej, ale v súkromí preferujem pokoj. Vyhovuje mi, že nie som v epicentre, ale žijem pri lese. Tá energia je diametrálne odlišná. Keď potrebujem, tak som v Bratislave za 15 minút. Do mesta na Slovensku by som sa už asi nikdy nepresťahoval.

Nedávno ste vydali nový album. Ako vznikol a čím je iný ako vaše predošlé?

Album Porcelán je pre mňa výnimočný v tom, že som si prvýkrát nestaval akúkoľvek bariéru, čo sa týka hudobných žánrov. Výsledkom je z môjho pohľadu môj najslobodnejší a najhudobnejší album. Tvoril som ho celý počas lockdownov a ničím som sa nelimitoval. Myslím, že tá sloboda je zo skladieb počuť a som rád, že od fanúšikov som dostal pozitívnu spätnú väzbu.

Užili ste si cez leto koncertovanie? Chýbali vám počas lockdownu fanúšikovia?

Toto je bolestivá otázka. Bolo úžasné vrátiť sa do svojho normálu a zažiť opäť s ľuďmi tú neopakovateľnú atmosféru. Trvalo však pár týždňov, kým som si zvykol na novú šou a našiel si tú správnu koncertnú polohu v jednotlivých skladbách. Keď sa to konečne udialo k stopercentnej spokojnosti, opäť sme boli nútení rušiť koncerty. Verím, že sa naživo s fanúšikmi uvidím čo najskôr. Chýbajú mi.

Aké projekty aktuálne pripravujete? Na čo sa najviac tešíte?

Mali sme naplánované turné k albumu Porcelán, ale musíme ho, samozrejme, posunúť, tak ako všetci ostatní. Namiesto toho som začal pracovať na nových skladbách a mal som v pláne na budúci rok vydať aj jeden kooperatívny projekt. Medzitým stále nakrúcam videoklipy a snažím sa zostať s fanúšikmi v kontakte aspoň takto. Na čo sa najviac teším? Na moment, keď sa postavím na stage, zoberiem do rúk mikrofón a ľuďom odovzdám všetku energiu, ktorú v sebe budem mať.



Pozrite si videorecept, ktorý Majself nakrútil v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist